Google Cloud Connect for Microsoft Office

Hakukonejätti Google on julkaissut uuden palvelun, jonka avulla käyttäjät voivat editoida Microsoft Office -tiedostoja samaan aikaan. Google Cloud Connect for Microsoft Office -niminen palvelu lanseerattiin beetatestaukseen marraskuussa, mutta nyt Google julkaisi sen kaikkien käyttäjien saataville. Pilvipalvelu on tarkoitettu yrityksille, ja se on kytketty yhtiön verkossa toimivaan Google Apps -toimistopakettiin. Googlen blogin mukaan palvelu mahdollistaa sen, että kaksi tai useampi käyttäjä voi työskennellä saman Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedoston kanssa samanaikaisesti. Palvelun käyttämiseksi tarvitaan Google-tili ja ilmainen lisäosa. Mac-koneissa palvelu ei Googlen mukaan toimi. Pilvipalveluiden vaarat konkretisoituivat viime viikonloppuna, kun jopa 150 000 käyttäjän sähköpostit katosivat Googlen Gmail-palvelusta. Yhtiö selvittää asiaa.
http://tools.google.com/dlpage/cloudconnect
terveisin Jari