4G-, Windows 8- ja muuttoterveisin

Moi,

vaihdoin syyskuun alussa toimiston osoitetta (https://www.doaudit.fi/yhteystiedot) mutta samassa yhteydessä otin haasteeksi saada konttoriin ”piuhattoman” lähiverkon tietoliikenteen osalta. Perinteisesti yrityksen toimipisteeseen hankitaan kiinteä Internet-liittymä mutta katsoin elokuussa erilaisia vaihtoehtoja. Tarjolla oli satelliittiyhteyksistä alkaen erilaisia vaihtoehtoja, tietenkin tavalliseen ja perinteiseen ADSL-liittymään asti. Koska olen toimistossa satunnaisesti mietin samalla myös kunnon yhteyksiä matkoilla tai asiakkaan luona, sekä kannettavalle, tabletille, älypuhelimelle ja projekteihin asiakkaan tiloissa suoritettuna. Ja päivitin samalla kannettavalle Windows 8 ja tulevan Office 2013-version esiversion koulujen alkamisen aikaan.

Kun lisäksi ajelen Virolahti – Vaalimaa – Ylämaa – Lappeenranta – Joutseno – Imatra – Rautjärvi – Parikkala välisellä alueella Venäjän rajan pinnassa niin lisäksi ihan tavallinen kännykän toimivuus on tullut kantapään kautta opiskeltua.

Liikkuvan toimiston osalta erityisen avartavaa oli käytännön kenttätesti ja palveluiden  läpikäynti 4G-verkkojen verkkojen osalta. Kuuluvuudessa ja tietoliikennenopeuksissa oli aivan uskomattoman suuria eroja tällä alueella:

Japan toiminta-alue paaosin

Mutta kun tulee esille uudet nopeammat tietoliikenneverkot, uudet tavat pystyttää toimisto tai oma työpisteesi paikkaan X tai haluat vaikkapa lokakuun 26. päivä julkaistavasta Windows 8 – käyttöjärjestelmästä käytännön kokemuksia ==> ota ihmeessä yhteyttä!

 4G-, Windows 8- ja muuttoterveisin Jari