Microsoft Edge ja Java – tilanne 16.7.2015

Moi,
Maapallolle ilmestyy yksi uusi selain – Microsoft Edge – joka ilmestyy osana Windows 10 – julkistusta. Se on siis Microsoftin uusin selain, mukana tulee myös Internet Explorer 11 joka ollut ladattavissa useamman vuoden joten mitään radikaalia ei tapahdu. Tottakai osa nettisivuista ei heti tunnista sitä, ihan samalla tavalla kuin Mac-maailman Safari on omalla logiikalla toimiva mutta se ei ole mikään ongelma koska myös Windows 10 – koneeseen voi asentaa Firefoxin, Chromen, Operan selaimet noiden kahden vakiona tulevan lisäksi.
Java ei toimi uudessa Windows 10:n mukana tulevassa Microsoft Edge – selaimessa, vielä. Tilanne on seuraava 16.7.2015:
MS_Edge_ja_java_info_2015-07-16
MS_Edge_ja_java_info_faq_2015-07-16
Mutta ei oikeastaan mikään ongelma koska voit asentaa Mozilla Firefoxin, Google Chromen, Operan tai käyttää Windows 10:n mukana tulevaa Internet Explorer 11 – selainta. Oletusselaimena on Edge mutta IE löytyy edelleen Kaikki sovellukset – valinnasta.

Nettisivuja jotka ei toimi Edge-selaimessa?

Itse olen törmännyt yhteen sivustoon joka ei toimi MS Edge selaimessa, suosituista siis ja se on Google Analytics missä ei näy kartat:
MS-Edge-ei-tue-Google-Analytics-kaavioita
 
Tottakai java-pohjaisia ohjelmia on/tulee muitakin mutta Google Analyticsin osalta törmäsin asiaan käytännössä useamminkin Edgen osalta. Tämä on siis tilanne 16.7.2015 mutta tilannehan voi muuttua myös Analyticsin osalta myös.

Miltä Windows 10 näyttää siis?

Windows-10-DoAudit
Tämän kuun 29. päivä Microsoft julkaisee Windows 10 – käyttöjärjestelmän. Windows 7- ja Windows 8.1-käyttäjille se on ”ilmainen”, lukuun ottamatta verta, hikeä ja tuskaa jonka voi aiheuttaa sitten toimimattomat ohjelmat, toimimattomat ajurit kirjoittimissa yms mutta olen itse käyttänyt sitä puolisen vuotta. Kokemukset ovat olleet aivan erinomaisia.
Ei muuta kuin kysy lisää, elokuulle buukattuna Windows 10 – konsultointeja ja migraatioita. Ota rohkeasti yhteyttä!
Summa summarum: menemme kohti Windows 10 – ympäristöä, se hyvin Windows 7:n näköinen, eikö vaan?
terveisin Jari
Jari Harju
jari.harju@doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi | Twitter@DoAudit |
PS: Adobe Flash infoa 14.7.2015:
Adobe Flash on ollut ongelmallinen pari viimeistä viikkoa ja ne ketkä suosivat Mozilla Firefox selainta: eilisestä 14.7. lähtien Firefox estää flash-laajennuksen ajon oletuksena mikäli on vanha Flash käytössä. Linkistä https://get.adobe.com/flashplayer/ voi ladata ja asentaa uusimman 18-version joka korjaa ko. ongelman. Tottakai voi ottaa pois kokonaan mutta kyllähän käytännön fakta on että sitä käytetään tosi paljon. Kun sen asentaa, uusinta Flashin 18-versiota osaavat käyttää myös Internet Explorer ja Google Chrome selaimet. Ja käyttö jatkuu entisellään, jotkut sivut toimivat toisella selaimella paremmin kuin toisella. Nämä tietona, ei ole Adobe Flash eikä Windows 10 siis mitenkään estänyt normaalia käyttöä mutta tiedoksi.