Mitä tapahtuu 31.10.2014 Windows 7:n osalta?

Windows 7 ja sen ostaminen marraskuun alussa?

windows7-logo

Microsoft ei tarjoa partnereilleen 31.10.2014 jälkeen seuraavia Windows 7:n versioita: Windows 7 Home Basic, Home Premium ja/tai Ultimate esiasennettuina. Näin ollen vanha varasto on se mitä kautta ko. versioita saa mutta Microsoft ei anna enää esiasentaa ko. käyttöjärjestelmiä.

Huomioi kuitenkin että  Windows 7 Professional – versiota saa edelleen esiasennettuna. Näin ollen yrityskäytössä ja koneissa jotka ovat kytketty Active Directory – toimialueeseen voi vielä miettiä Windows 8.x – käyttöjärjestelmän osalta.
Käyttäjien on edelleen mahdollista ostaa uusi tietokone  OEM-lisenssinä ja sen jälkeen on sallittua asentaa aikaisempi Windows – versio.  Windows 8.1 Pro – käyttöjärjestelmä voidaan “pudottaa” Windows 7 Professional – versioon tai Windows Vista Business – versioon. Microsoftin voluumilisenssien haltijoilla (normaalisti isompia yrityksiä) nämä säännöt eivät päde, he voivat asentaa minkä tahansa Windows – version organisaationsa koneisiin.

Entäpä Windows 7 ja kieliversiot jotka Ultimatessa vakiona?

Entä jos haluat kaikki kielet (suomi, englanti, saksa, venäjä, ruotsi) jotka tulleet vakiona Windows 7 Ultimaten mukana jotta voit vaihtaa käyttöjärjestelmässä? Ei hätää, Windows 8 tukee VAKIONA kaikkia eri kieliä eli voit laittaa itsellesi englanninkieliset, perheen yhteiseen profiiliin kieleksi suomen ja jos tytär haluaa samalla opiskella venäjää Windowsin osalta, hänelle voi laittaa profiilin kieleksi venäjän.

Windows_7_ultimate-loppuu-2014-10-31
kaikki kielet mukana

windows_8

Miten eri kielet sitten Microsoft Officen osalta?

Kaikki eri kielivaihtoehdot saa myös Microsoft Officelle kun hankkii sen Microsoft Office 365 – pilvipalvelusta kk-palveluna. Ei ole oikeasti mitään järkeä ostaa sellofaanituotetta ja sitten erikseen Office – pakettiin lisäkieliä, semminkin kun yksi lisensiointivaihtoehdoista on mahdollisuus asentaa uusin Microsoft Office viidelle (5) eri päätelaitteelle.

Entäpä Windows 7 Service Pack 1 ja sen tuki?

Microsoftin virallinen tuki Windows 7  Service Pack 1 – paketin osalta loppuu virallisesti 13.1.2015. Mutta Microsoft jatkaa “jatkettua” tukea 14.2.2020 asti tietoturva- ja kriittisten päivitysten osalta.
Sen osalta siis ei ole vielä hengenhätä mutta jos käytössä on Windows 2003 Server – palvelin/palvelimia, Microsoft Office 2003/2007 – toimistopaketteja tai Windows XP-koneita => Ota yhteyttä!
Windows-terveisin Jari
Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi |
// IT auditointi & erityistoimeksiannot // haastavien IT-ympäristöjen konsultointia // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // tietoliikenne ja Computer Forensics