Gutenberg tulee – Oletko valmis?

Moi,
maailman käytetyimpään WWW-sivuston julkaisujärjestelmään eli WordPressiin tuli tietoturvapäivitys (ja uusia ominaisuuksia/korjauksia) ja versioksi tuli 4.9.7. Heinäkuun lopussa tulee versio 4.9.8. ja sillä valmistellaan WordPress 5.0 – versiota joka julkaistaan syksyllä 2018. Itse olen käyttänyt vuodesta 2008 WordPress – julkaisujärjestelmään kun piti www.doaudit.fi sivusto tehdä ja samalla katsoin sen aikaisia systeemejä. Vaihtoehtoina vuonna 2009 olivat mm. Drupal ja Joomla nimiset systeemit mutta WordPress oli kätevä, näppärä ja ilmainen joten SQL-tietokantapohjaisena oli luonteva valinta kun olen tietokantoja käsitellyt kvartaalin eli 25 vuotta.
WordPressissä on ollut ns. klassinen Editori eli vähän kuin Muistio – ohjelma Windows-koneissa muutamilla Word-tekstinkäsittelyohjelman ominaisuuksilla lisättynä. Lihavointi, kursivointi, isompi/pienempi tekstikoko, H2O, m3, tekstin keskitys (vasemmalle, oikealle, keskelle) ja monille edelleen oudot mutta erinomaisen hyödylliset asiat eli tyylit (Otsikko1, Otsikko2,…Otsikko6, kappale, ranskalaiset viivat, numeroitu lista jne). Nuo ovat ehdottoman oleelliset asiat jos haluaa WWW-sivustojen skaalautuvat pystyyn ja vaakaan eri päätelaitteilla (puhelimet, tabletit, tietokoneiden eri selaimet). Jos niiden osalta kysymyksiä tai teknisistä mahdollisuuksista, allekirjoittaneelta käytännön tietotaito 10 vuoden ajalta pelkästään WordPress – asioista.
Asiaan yksi eli kirjapainoalalla Gutenberg…. sama nyt vuonna 2018 tulossa eli syksyllä julkaistava WordPress 5.0 sisältää vakiona uuden editorin, Gutenbergin ja sen peruskäyttö näyttää tältä:

 
Ko. artikkeli on viimeisin juttu https://mmfutis2018.hina.fi jalkapallon MM-veikkaussivustolla ja voit käydä vilkaisemassa miltä se ja koko sivusto näyttää puhelimella & tableteilla – käännä molempia pysty- ja vaakasuoraan niin huomaat tyylitiedostojen ominaisuudet ja kuvat skaalautuvat samalla eri kokoisilla leluilla.
Toiseen ja tärkeämpään asiaan: Jos on tarvetta WordPress – konsultoinnille oman sivustosi osalta tai vanhan/tuttavayrityksen WWW-sivuston siirtämiseksi esim. WordPressiin niin kertoilen mielelläni mitä kaikkea on toteutettu. WordPressiin löytyy pilvin pimein erilaisia soveltamiskohteita ja sitä käytetään myös extranet-ratkaisuissa ja ihan muissakin tapauksissa.
Nyt MM-futiksen pariin ja hyvää viikonloppua ja lomia ne ketkä sellaisilla nyt tai aloittavat lomailua.
WordPress – päivitys- ja infoterveisin Jari
= = = =
Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi | Twitter@DoAudit |
// IT auditointi & erityistoimeksiannot // haastavien IT-ympäristöjen konsultointia // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // tietoliikenne ja Computer Forensics