Tietoturva? Julkaisusi myös kirjahyllyssä?

Tottakai onnistuu. Tekniikasta voi kysellä sopivalla hetkellä.

Tietoturva?

tietoturva ja sitä kohti tehdyt WWW-sivujen hyökkäykset ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Osalla sivusto on puhtaasti vaan sotkettu propagandakuvilla tai erityisesti islamilainen musiikki alkaa soida kun www-sivustolle tulee. Itse ajan aina asiakkaan järjestelmään päivitykset käytännössä aina tai muutaman päivän viiveellä jos ilmestyy tietoturvapäivityksiä. Tässä esimerkki sivustosta joka murrettu ja siinä pitäisi olla kiinteistövälityksestä asuntoja ja niiden tietoja + hintoja + sijaintia yms. mutta…

Osana ruuvin kiristämistä asiakkaiden WWW-sivustolile on laitettu taustajärjestelmien tarkistuksia ja samalla myös kirjautumisen osalta laitetaan kriittisimpiin kirjautumiseen 2-vaiheinen tunnistatuminen ja/tai CAPTCHA – tyylinen esto robottien osalta. Loppukäyttäjien osalta ei vaadi toimenpiteitä mutta tiedoksi että suositun WordPress – julkaisujärjestelmän osalta tehtu taustajärjestelmien muutoksia jo tehtyjen päivitysten lisäksi.

Mikäli Sinulla on kysymyksiä WordPress – ympäristön osalta uusista ominaisuuksista, ota yhteyttä ja katsotaan.

Tietoturva- ja WordPress – päivitysterveisin Jari

 
= = = =

Jari Harju

Yrittäjä, DI

jari.harju@doaudit.fi | +358 40 566 8833

DoAudit Oy  | Raatimiehenkatu 20 |  53100 Lappeenranta

www.doaudit.fi |  twitter.com/doaudit |  facebook.com/doaudit|  linkedin.com/in/jariharju

// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT auditointi // Computer Forensics