29.7.2020: Windows 10 – Tomera 5-vuotias!

Arvoisa lukijani,

olen ollut Windows-käyttäjä yli kvartaalin ajan ja se ei todellakaan ole pörssimaailman kvartaali eli 4 kuukautta…
Tasan viisi (5) vuotta sitten julkaistiin 29.7.2015 Windows 7 noin vuoden pilotoinnin jälkeen ja murheellisen Windows 8:n jälkeen alkoivat siirtymiset myös Windows 7 – maailmasta koska kirjotinajurit ja ohjelmat toimivat myös juuri julkaistussa Windows 10 – käyttöjärjestelmässä.
Sauli Niinistö oli ja on edelleen Suomen presidentti mutta Yhdysvalloissa Barack Obama on vaihtunut mielenkiintoiseen Donald Trumpiin. Apple iPhone 6 oli julkaisupäivänä heinäkuussa 2015 aivan uusin Applen puhelimen lippulaivamalli kesällä 2015. Niin ne ihmiset, laitteet ja ohjelmistot muuttuvat – parempaan tai pahempaan suuntaan, eikö vaan?
Windows 10 oli/on siinä mielessä erilainen että sen versionumero ei seuraa enää vuosilukua kuten ollut lähes kvartaalin verran eli Microsoft – tuotteissa (Windows 95, Windows 98, Office 2003, Office 2010, Office 2013, …) ollut perinteisesti tapana. Nyt päivityksiä tulee 4-6 kuukauden välein ja kerran vuodessa, normaalisti toukokuussa, iso päivitys ja samalla pari vuotta vanhaa Windows 10 – julkaisua käyttäjät (pakko)päivitetään uusimpiin Windows 10 – julkaisuihin. Samaa tosin tapahtuu myös Microsoft Office 365 – toimisto-ohjelmissa ja monesti myös puhelin- ja tabletmarkkinoilla Android- ja Apple-käyttäjillä.

Miten tästä eteenpäin?

Seuraava kvartaali menossa, ja uskon olevani osa sitä edelleen, joko työkäytössä, vapaa-ajalla ja kenties myös aktiivisena eläkeläisenä sitten myöhemmin.
Ota yhteyttä – rohkeasti!
Windows 10 – terveisin Jari
= = = =
Jari Harju jari.harju@doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi/ | Twitter@DoAudit |
// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT auditointi