Moderni tunnistautuminen pakolliseksi

Microsoft julkaisi vuoden 2019 aikana luopuvansa yksinkertaisesta autentikoinnista (käyttäjätunnus + salasana) Microsoft Office 365 – ympäristössä. Samalla kertoiltiin tämän vaikuttavan tunnistautumiseen. Nyt aikataulu on tarkentunut ja viimeistään 1.10.2022 se ei enää toimi kirjautumisessa ollenkaan. Organisaatiot: Nyt kiireesti 2-vaiheiseen tunnistautumiseen tai Microsoft Authenticator – sovellukseen siis on viesti lyhykäisyydessään.

Vuoden 2022 alussa osalle asiakkaista aloitetaan ottamaan ko. ominaisuus pois lyhyemmäksi aikaa tai väliaikaisesti. Microsoft valitsee asiakkaat (toimialueet, tenantit) satunnaisesti ja yksinkertainen tunnistautuminen suljetaan 12 – 48 tunniksi. Tämän jälkeen ko. toiminto palautetaan takaisin ellei asiakas sillä välin aktivoi 2-vaiheista tunnistautumista itsepalveluportaalista.

Ko. aikaikkunalla (12-48 tuntia siis) käyttäjä ei pääse kirjautumaan yksinkertaisella tunnistautumisella. Niissä laitteissa joissa on nykyaikainen (Modern) autentikointi käytössä ko. aikaikkunalla ei ole vaikutusta kirjautumiseen.

Käyttäjät voivat käyttää vaihtoehtoisia ohjelmia (uudemmilla nettiselaimilla https://portal.office.com) jos esim. Outlookin versio on niin vanha että se ei tue modernia autentikointia.

Kuinka vaikuttaa sinun organisaatioon?

Voit erikseen määritellä Microsoft 365 admin portaalista asetukset siten että ko. muutos lykkääntyy lokakuuhun 2022. Oletuksena tulee käyttöön alkuvuoden 2022 aikana ja toki se suositeltavin tapa.

Ja ilman muuta se kannattaa olla käytössä jo nyt!

Ota yhteyttä jos tarvetta käydä läpi asiaa tarkemmin

Microsoft 365 – terveisin Jari

= = = =

Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi | Twitter@DoAudit |

// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT auditointi // Computer Forensics