WordPress 5.5 viikolla 33 – Mitä otettava huomioon?

WordPress 5.5. tulee – Oletko valmis?

Viikolla 33 WordPress – julkaisujärjestelmään tulee kaksi muutosta jotka joko helpottavat taustapäivityksiä tai sitten aiheuttavat katastrofin. Tämä riippuu miten nykyinen sivusto on tehty ja kuinka sen ylläpitoa hoidetaan. Vai hoidetaanko sitä ollenkaan?

Automaattipäivitykset lisäosiin ja teemoihin

Tämä muuttuu automaattiseksi mikäli ko. asetuksen tai asetukset laittaa päälle. Lisäosien osalta se voi aiheuttaa mielenkiintoisia tilanteita mm. kieliversioiden ja yhteensopivuuden osalta.
Enabling auto-updates for plugins in WordPress 5.5
Vastaavalla tavalla teemoille voi laittaa päivityset päälle. Jos käyttää aliteemoja (mikä oikea tapa), se ei monesti aiheuta ongelmia mutta jos nyt käytössä oleva teema on otettu valmiista master – teemoista. Kaikki muutokset, sinne menivät bittitaivaaseen ellei ole varmuuskopiota tai tyyli- ja muita määrityksiä tallessa.
Auto updates for themes

Haluatko oman ympäristösi kuntoon?

Ota yhteyttä niin katsotaan läpi.
WordPress – terveisin Jari