Selaimista statistiikkaa ja infoa

Moi,
tein parissa eri projektissa taustatietona hieman selvitystä kuinka paljon tullaan mobiililaitteilla (puhelimet ja tabletit) jotta osasimme sitten miettieä uutta tapaa käyttää myös muitakin sovelluksia kuin nettisivuja ja nettisovelluksia. Kesäkuun 2014 tilanne mobiiliselainten osalta oli maailmanlaajuisesti seuraava:
[table id=2 /]
En laita tähän juttuun tietoa asiakkan tiedoilla vaan verrataanpa tätä www.doaudit.fi sivuilla tämän vuoden aikana käyneisiin päätelaitteisiin. Doaudit.fi sivustoilla kuuden ensimmäisen kuukauden aikana vierailijoita seuraavasti:

  • desktop/työasema 5110 vierailua
  • mobiili/puhelin 963 vierailua
  • tabletti 806 vierailua

eli kokonaisuudessaan 6879 vierailua (mobiilisti siis 1769 vierailua), vierailun keskimääräinen aika 87 sekuntia. Erityisesti vierailuaika kertoo sen että tultu sivuille mutta lähdetty myös pois. Tämä on hyvin luonnollista koska jos asiakas ei osaa tavata yritykseni nimeä niin ei ole potentiaalinen asiakaskaan…
Asiaan eli mobiili- ja tablettiselainten %-osuudet ovat seuraavat välillä tammikuu – kesäkuu 2014:

selaimet_Doauditin_sivuilla_mobiilisti_1-6-2014
DoAudit 1-6/2014 mobiiliselaimet

En edes alkanut laskemaan tarkempaa erittelyä vaan totean Suomen markkinoiden erilaisuuden koko maailman tilastoon. Nokia Lumiassa on vakionan Internet Explorer – selain ja maailmanlaajuinen 2 % markkinaosuus poikkeaa siis huomattavasti normaalista tilanteesta. Näin oli myös niissä projekteissa joissa tätä tietoa käytettiin suoraan hyväksi. Hienompi termi on mobiiliresponsivisuus jota käytetään mutta samasta asiasta oli kyse.

Entäpä sitten työasemien selainten osuus maailmalla?

[table id=3 /]
Tiesin jo etukäteen että DoAuditin sivuilla on poikkeuksellisen suuri määrä iOS-laitteita ja luonnollisesti Windows-koneita koska teen pääosin töitä Microsoft-organisaatioissa. Tarkempia tarkastelu tammi-kesäkuu 2014 välillä Windows-käyttöjärjestelmien osalta antaa seuraavan infon:

windows-versiot_Doauditin_sivuilla_1-6-2014
DoAudit 1-6/2014 Windows-käyttöjärjestelmät

Windows 8.1 ja 8 ovat yliedustettuina lähes 30 prosentin osuudella ja XP-koneita käyttää vain 7 % vierailijoista. Ja jos DoAuditin sivuille tulee vanhoilla selaimilla niin sivut on myös oikeasti “juosten kustun” näköisiä koska olen käyttänyt DoAuditin sivuja testijuttuina moniin muihin asioihin.
Summa summarum: kannattaa elää ajan mukana => käytä uusimpia käyttöjärjestelmien versioita ja uusimpia nettiselaimia mikäli mahdollista. Ota rohkeasti yhteyttä miten yrityksesi osalta voidaan miettiä samat asiat ja siirtyä nykyaikaan.
terveisin Jari
Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi |
// IT auditointi & erityistoimeksiannot // haastavien IT-ympäristöjen konsultointia // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // tietoliikenne ja Computer Forensics