Twitter, WWW-sivut ja älysovellukset – jalkapallon MM-kisojen reaaliaikainen seuranta

Moi,
kirjoitin kesällä 2012 artikkelin nimeltään: Olympialaiset: Interlandia ja Twitterlandia. Sen jälkeen on tosi paljon virrannut vettä sekä Thamesissa että Saimaan kanavassa. Mutta mikä on lisääntynyt siitä edelleen jyrkässä kulmassa? Tabletit, älypuhelimet ja responsiiviset sivustot eri päätelaitteille.

Twitter, WWW-sivut ja älysovellukset – jalkapallon MM-kisojen reaaliaikainen seuranta

Lontoon olympialaisissa eniten käytetyt sovellukset olivat  kisojen virallinen tulosseurantasovellus sekä Join In – mitä Lontoon 2012 kisoissa tapahtuu –  jotka tosi moni oli asentanut älypuhelimeensa ja tableteille.
Lontoon sovellukset näyttivät tältä:

Kanada – Ruotsi 31.7.2012: 2-2 Twitterissä Kanada – Ruotsi 31.7.2012: 2-2 WWW-sivuilla

Puoliajalla näytettiin linkkejä kaikkiin mahdollisiin some-asioihin myös. Itsekin kävin kuikuilemassa Andy Murrayn ja Jarkko Niemisen peliä Winbledonin osalta.
Entä vuonna 2014 Brasiliassa jalkapallon MM-kisoissa?
Jalkapallon MM-kisoissa esimerkiksi YLE urheilun sivuilla on monipuolinen sovellus, kameroista katsominen kolmesta eri kuvakulmasta. Varsinaista  kisarupeamaa voi helpottaa huomattavasti lataamalla mobiiliaitteeseen monipuolisen virallisen kisasovelluksen. FIFAn sovellus auttaa pysymään jatkuvasti kärryillä Brasilian jalkapallon MM-kisojen tapahtumista. Sovellukseen on kerätty ajankohtaiset uutiset, tietopaketti Brasiliasta, reaaliaikaisesti päivittyvät tulokset ja kattavat tiedot pelaajista ja joukkueista.
Sovellus on hyvin selkeä ja päivittäisten tapahtumien selaaminen on hyvin nopeaa. Yksi hyödyllisimmistä toiminnoista on mahdollisuus tilata omien suosikkijoukkoiden kuulumiset hälytyksinä. Otteluiden jälkeen voi puolestaan äänestää parasta pelaajaa.
FIFAn sovellus on saatavana iPhonelle, iPadille ja Androidille.

Onko mikään muuttunut Nokian puhelimen osalta 2012 => 2014?

Kirjoitin Lontoosta 2012 seuraavaa: Microsoftilla ja Nokialla siis kirittävää, kaikki kun tökkii Android- ja iOS-sormillaan London 2012 Olympics sovelluksia. Nyt tilanne on sama, FIFAn sovellusta ei löydy Lumiaani, onko vain sattumaako vai pienen markkinaosuuden tuomaa käytännön tilannetta. Suomihan poikkeaa älypuhelimien osalta mutta Android ja Applen IOS ekosysteemit ovat vallanneet tosi rajulla tavalla markkinaosuutta.

Summa summarum – sormeile!

KOSKETA, HIPELÖI ja SORMEILE kaikkialla! Jokaisen aikaansa seuraavan organisaation kannattaa miettiä kuinka sormella zoomataan tekstiä, kuvia pyöritetään 360 astetta ja kuinka niitä katsotaan joko vaaka- tai pystysuunnassa tableteilla/älypuhelimilla.
Joko sinun nettisivusi ottavat huomioon vaaka- ja pystysuunnan käännön? DoAuditin sivut näyttivät tältä kesällä 2012. Nyt responsiivisuus on viety ihan uudelle tasolle mutta millaiset ovat Sinun sivusi?

Pystysuora näkymä (kesä 2012) Vaakasuora näkymä (kesä 2012)
   

Lue lisää tästä aiheesta “eri näkymät eri päätelaitteilla” – artikkelistani. Se on edelleen ajankohtainen vaikka aikaa on senkin kirjoittamisesta virrannut Thames riverissä ja Saimaan kanavassa…
Brasilia 2014 ennakkotunnelmin Jari