Mac App Store – ensimmäiset käyttökokemukset

Moi,
5.1.2011 ilmestyi Mac App Store. Se ei ole kytketty, onneksi, iTunesiin mutta käyttää kyllä ihan samaa Apple ID-tunnusta kuin iTunes iPhonessa, iPadissa sekä Macin ja Windowsin iTunes-sovelluksissa. Mitä vaatii käyttöönotto siis?
– päivitä Mac OS X – versioksi 10.6.6 Omena-kuvakkeesta Ohjelmiston päivitys… valinnalla
– tämän jälkeen samaan Omena-valikkoon ilmestyy App Store… valinta

Kun App Storen käynnistää, näyttää tältä:

Ja sieltä sitten vaan valitsemaan ohjelmia, niin kaupallisia kuin ilmaisia. Kun ensimmäinen ohjelma valittu ja haluaa ladata sen, kysytään Apple ID-tunnuksia (samat kuin iTunesin käytössä):

Latasin kokeeksi kaksi ilmaista ohjelmaa, pokerin ja Twitter for Macin:


Pikakäytöllä näyttää erittäin toimivalta tavalta ja sama ansaintalogiikka kuin muissakin Applen Storeissa. Se mikä kiinnitti huomiota heti ensimmäisen päivän päätteeksi, vihaiset linnut myös ykkösenä kaupallisista ohjelmista. Angry Birdsin Mac-versiolla hintaa 3,99 Euroa mutta erityisesti oli tosi paljon erikoistarjouksia monista suosituista ohjelmista. Noin tuhat nimikettä alkuun mutta määrä kasvaa varmaan tosi nopeasti.
Jos ylipäänsä Apple-asioita, erityisesti Apple-teknologian kytkemisestä AD-toimialueisiin ja yhteiskäyttö Windows-ympäristöissä => ota rohkeasti yhteyttä! Varsinaisesti IT auditointi se mitä päätyönäni teen. Mutta kaikki uuden teknologian soveltaminen käytäntöön tulee esille kaikissa asiakasympäristöissä joten kenties myös mm. WordPress/Drupal – MySQL/SQL – Windows 7 – Office 2010 – älypuhelimet (Nokian C- ja N-sarjalaiset, Samsung Galaxy, Apple iPhone) ovat asioita joiden avulla parannetaan myös sinunkin IT-ympäristöäsi.
terveisin Jari