Windows XP elää ja voi hyvin?

Tasan kuukausi aikaa Windows XP – tuen päättymiseen!

ja Net Market Sharen mukaan käyttöjärjestelmien maailmanmarkkinat olivat seuraavat:
2014-kayttojarjestelmien-markkinaosuus-helmikuussa
 
[one-half-first]eli ei mitään käytännön mahdollisuutta Suomessa tai muualla maailmassa saada Windows XP-järjestelmiä poistettua. Omilla asiakkaillani on edelleen tosi paljon  [/one-half-first][one-half]Windows XP – ympäristöjä, myös Windows 2000 ja jopa Windows 98 koneita edelleen käytössä vuonna 2014. Mutta mitä kannattaa tehdä siis? Ota huomioon ainakin alla olevat asiat.[/one-half]
 
Microsoftin pilvipalvelussa Windows XP aiheuttaa tällä hetkellä seuraavat rajoitukset Windows XP-työasemalla ja Windows XP-kannettavalla:

  • Internet Explorer 8 on maksimiselain-versio jonka XP-koneeseen pystyy asentamaan. Huhtikuun 2014 jälkeen Microsoft sanoo että ”käyttäjäkokemus” ei ole paras mahdollinen selain käyttää pilvipalveluita https://portal.microsoftonline.com/ huhtikuun jälkeen
  • XP-koneelle on totta kai tarjolla Mozilla Firefox ja Google Chrome, ja ne toimivat monesti myös paremmin kuin Microsoft Internet Explorer – selain XP-koneessa
  • Windows XP-koneelle ei pysty asentamaan kuin maksimissaan Microsoft Office 2010 – toimistopaketin. Eli jos haluat uusimman Wordin, Excelin, Powerpointin, Accessin ja Outlookin niin silloin käyttöjärjestelmän vaihto pakko tehdä
  • Microsoft Office 2013 (joka tällä hetkellä uusin Office-paketti) vaatii siis joko Windows 7:n, Windows 8:n tai Windows 8.1:n toimiakseen
  • Lync-ohjelmalla sama tilanne Windows XP:n osalta ja Lync 2010 se mikä toimii Windows XP-laitteessa
  • jos haluat uusimman Lync 2013 ohjelmiston, sama tilanne kuin Office 2013 paketissa eli minimissään Windows 7 – käyttöjärjestelmä tai uudempi Microsoftin käyttöjärjestelmä oltava
  • lisäksi 14.10.2014 mennessä on MS Office 2010 – toimistopakettiin asennettuva ns. Service Pack 2 palikka, ja löytyy windowsupdate-palvelun kautta. Tämä on siis Microsoft Office-elinkaaren osalta pakollinen päivitys ja siihen aikaa siis lokakuuhun 2014 asti
  • mikäli haluat hankkia Office 2013 kk-kululla ja osana Microsoftin pilvipalvelua, silloin palvelupaketin vaihdolla pääsee sellaiseen tilanteeseen missä uusimma Microsoft Office 2013 – paketin ns. Professional version voi asentaa maksimissaan viidelle eri päätelaitteelle
  • MS Office toimistopaketin asentaminen viidelle (5) koneella antaa siis mahdollisuuden asentaa yhden kopion työkoneeseen, toisen kannettavaan, kolmannen kotikoneeseen ja vaikkapa yhden kotona olevalla Mac-koneelle. Mac-koneella uusin versio on tällä hetkellä MS Office 2011 for Mac mutta menee siis nykyisten portaalitunnusten kautta asennus

Tuossa yhteenvetona muutamia kohtia joulukuun 2013 tilanteesta. Ja kysy ihmeessä lisää, Windows XP ei siis lopeta toimintaansa huhtikuussa 2014 mutta totta kai se on otollinen kohde kaikille öhkömönkiäisille jos siihen ei tule enää Microsoftin toimesta maailmanlaajuisia tietoturvapäivityksiä.
DoAudit_mainos_lehteen_kevat2014
Ota rohkeasti yhteyttä!
terveisin Jari