Microsoft estää Basic Authentication -protokollan käytön 1.10.2022 alkaen


Microsoft estää perinteisen autentikoinnin eli Basic Authentication -protokollan käytön Microsoftin Exchange online -ympäristöissä 1.10.2022 alkaen. Basic authentication -protokollan käyttö lopetetaan koska se on vanhentunut standardi ja kasvattaa tietomurtojen riskiä. Microsoft aloittaa muutostyöt 1.10.2022, eikä myönnä päättymiselle poikkeuksia tai lisäaikaa.

Perinteisellä autentikoinnilla tarkoitetaan vanhoja protokollia, joita monet IT-järjestelmät ja sovellukset edelleen käyttävät käyttäjätietojen todentamiseen ja saattavat olla yrityksesi liiketoiminnalle kriittisiä.

Voit tarkistaa yrityksesi tilanteen itse jos sinulla on järjestelmävalvojan tunnus Microsoftin pilviympäristöön. Pilviympäristön viestikeskuksen koontiraportilta näet, jos sinulla on Basic Authentication vielä käytössä.

Ota yhteyttä – käydään läpi ja tehdään tarvitrtavat toimenpiteet.

MS Office 365 terveisin Jari

 
= = = =

Jari Harju

jari.harju@doaudit.fi | +358 40 566 8833

DoAudit Oy  | Raatimiehenkatu 20 |  53100 Lappeenranta

www.doaudit.fi  |  twitter.com/doaudit  |  facebook.com/doaudit  |  linkedin.com/in/jariharju

// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT auditointi // Computer Forensics