iMessage-ongelma jos vaihdat iPhonesta Androidiin tai Lumiaan…

Itselleni tapahtunutta kun vaihdoin Apple iPhonen Samsungiin ja Lumiaan (multi-SIM kortti käytössä).
Vaihdoin muutaman vuoden käytön jälkeen Apple iPhonen pois ja otin torstai-iltana käyttöön Samsung Xcoverin pääliittymääni ja multi-SIM-kortin muodossa toiseen liittymään laitoin SIM-kortin Nokia Lumiaan. Hyvin yksinkertaisena syynä se että asiakkailla entistä enemmän Android- ja Windows-puhelimia. Puhelimen vaihto ei mikään ongelma koska kaikki tulee Microsoft Office 365 – pilvestä ja lisäksi aikaisemmista yhteyksistä vuosien käytön osalta myös Gmail-tilit ja Microsoft-tilit valmiina.
Koko perjantain ihmettelin useamman kerran asiakkaiden kommentteja tai viittauksia heidän laittamiin multimedia- tai tekstiviesteihin. En tajunnut että eihän yksikään heidän mainitsemista viestistä tullut pääliittymääni. Ja ne keneltä sain sanomia luonnollisesti vastasin tai soitin. Asia paljastui kun tulin pe-illan edellä kotiin ja otin oman Apple iPadin katsoakseni lähinnä valitettavaa Kaukaan tehtaan työtapaturmaa Etelä-Saimaan digilehdestä. Viestejä pilvin pimein heti kun aukaisin iPadin! => Apple jumittaa tekstiviestit iMessage-viestijärjestelmäänsä, jos käyttäjä vaihtaa pois iPhonesta. Ja kaikki ne käyttäjät joiden sanomia nuo olivat? Apple iPhone – käyttäjiä jokainen!

Ota pois iMessage palvelu iPadista jos et halua näin käyvän jos vaihdat iPhonesta pois

Summa summarum: Applen iMessage-palvelu lähettää tekstiviestien edelleen iMessage-osoitteisiin/laitteisiin jos vaihdat iPhonen esim. Samsungiin tai Lumiaan. Applen laitteet eivät ensisijaisesti lähetä tekstiviestejä, vaan maksuttomia iMessage-viestejä. Jos vastaanottajalla on iMessage-tili, se jää lähettäjän järjestelmän muistiin (Japalla oli viimeksi iPhone, hänellä on edelleen se…). Eli Heikki A, Annika K, Kimmo K, Ari K, Saana H ja Markku H, tässä syystä että en tajunnut välillä mistä puhuitte perjantaina puhelimessa tai kun näin teitä kasvokkain!
iMessage toimii kyllä kuten on luvattu mutta tuttujen että asiakkaiden osalta on tullut myös kiusallisia tilanteita. Sinun Apple ID-tilillä on asennettu lapselle tai puolisolle ohjelmia Appstoresta, iPad asennettu sinun tunnuksilla ja voilaa, Apple katsoo sieltä puhelinnumerosi ja jos iMessage – liukukytkin on päällä, tekstarit menevät myös iPadiin vaikka kenties haluaisit ne vain omaan iPhoneesi…
Omena-terveisin Jari