Vähemmän turvalliset sovellukset G Suite tileille (15.6.2020 deadline ja 15.2.2011 lopullinen)

Hyvä lukijani ja asiakkaani,

Google poistaa käytöstä vähemmän turvallisia sovelluksia. Ne ovat muiden kuin Googlen sovelluksia, jotka voivat päästä Google-tilillesi pelkän käyttäjänimen ja salasanan avulla (ilman muita vahvistusvaiheita). Pelkkään käyttäjänimeen ja salasanaan perustuva pääsy lisää tilin kaappaamisen riskiä. Jatkossa ainoastaan nykyaikaista ja turvallista OAuth-pääsymenetelmää hyödyntävät sovellukset voivat päästä G Suite ‑ tilillesi.
Google – tilien osalta: Pääsy vähemmän turvallisiin sovelluksiin poistetaan käytöstä kahdessa vaiheessa:

  1. 15.6.2020: Käyttäjät, jotka yrittävät yhdistää vähemmän turvalliseen sovellukseen ensimmäistä kertaa, eivät enää voi tehdä niin. Tällaisiin sovelluksiin lukeutuvat kolmansien osapuolten sovellukset, jotka mahdollistavat pääsyn Google-kalentereihin, ‑yhteystietoihin ja ‑sähköpostiin esim. CalDAV-, CardDAV- ja IMAP-protokollien avulla. Käyttäjät, jotka ovat yhdistäneet vähemmän turvallisiin sovelluksiin ennen kyseistä päivämäärää, voivat käyttää vähemmän turvallisia sovelluksia kunnes niiden käyttö estetään kokonaan.
  2. 15.2.2021: Vähemmän turvallisten sovellusten käyttö estetään kaikilta G Suite ‑tileiltä.

Skannerit ja muut laitteet

Sinun ei tarvitse tehdä muutoksia skannereihin, muihin laitteisiin tai vähemmän turvallisiin sovelluksiin, joista sähköpostit lähetetään SMTP-protokollan avulla. Jos vaihdat laitteen uuteen, käytä laitetta, josta sähköpostit lähetetään OAuthin avulla.
Aika monta sovellusta edelleen sellaisia oikeassa elämässä jossa tuota tarvitaan…
Kysy lisää, kertoilen mitä tarkoittaa käytännössä G Suite ja @gmail.com tileillä.
terveisin Jari