Windows 10 julkaistaan kesällä 2015 => 1. vuosi "ilmainen" päivitys

Tervehdys lukijani ja asiakkaani,
Microsoft piti ke-iltana 21.1.2015 ison julkistustilaisuuden kesällä markkinoille tulevasta Windows 10 – käyttöjärjestelmästä. Microsoft seuraa Applen jalanjälkiä ja “vanhat” Windows versiot (Windows 7 ja Windows 8.1) voi päivittää ilmaiseksi Windows 10 käyttöjärjestelmään yhden vuoden sisällä kun se julkaistaan. Windows Phone 8.1 käyttäjät saavat uuden version myös luonnollisesti ilmaiseksi. Jatkossa viimeisin versio Windowsista on aina saatavilla niin kauan kun laitetta tuetaan.

Entäpä Windows 8.0 – käyttäjät ja päivitys Windows 10-versioon?

Eli Windows 8 – käyttäjät ovat väliinputoajia, ainakin omissa asiakkaissani ollut edelleen sellaisia joilla koneessa on alkuperäinen Windows 8 ja sitä ei ole päivitetty Windows-kaupan kautta Windows 8.1-versioon. Mielenkiintoinen tilanne, selvitän tarkemmin asian.

Omat käyttökokemukset Windows 10-versiosta

Olen käyttänyt Windows 10:n esiversiota lokakuusta 2014 alkaen. Uusi Preview-build Windows 10:stä julkaistaan viikolla 5. Nykyisen pelkän englannin lisäksi 24 muuta kieltä eli 25 eri kieliversiota tulee maailmanlaajuiseen jakeluun. Saa nähdä onko suomi yhtenä kielenä mukana.
win-10-preview
Kysy lisää mitä kaikkea pitää ottaa huomioon jos ja kun uusit ATK-systeemejäsi. Perusselvityksen ja/tai IT auditoinnnin osalta ei ole väliä minkä merkkiset, kenen toimittamat tai millaiset yhteydet on hankittu vaan tehdään tilannekartoitus, auditointi ja sen perusteella suunnitelma missä halutaan olla kolmen kuukauden, vuoden tai kolmen vuoden päästä. Ja vasta sen jälkeen katsotaan miten, millä tavalla ja kenen kanssa se tehdään.
Windows 10- ja erityistoimeksianto-terveisin Jari