Windows 10: Kohteella WLAN ei ole kelvollista IP-määritystä – ongelma

Hyvä lukijani,

itsenäisyyspäivän aikaan ilmennyt ongelma Windows 10:n osalta >

“Kohteella WLAN ei ole kelvollista ip-määritystä”

ja Windows 10 kone ei saa IP-osoitetta eikä tietenkään mene nettiin.

Mitä tapahtuu?

Kaikki kotikoneiden ja myös monissa yrityksissä Windows 10 päivitykset asennetaan nykyään automaattisesti, joka kuukauden toisena ti-iltana kun se on täysi viikko. Tämä siis tapahtuu aina ja vaikka käyttäjä ei välttämättä itse ole mitään muutoksia laitteistolleen tehnyt.

Ratkaisu:

Windows 10 ei sammu totaalisesti vaikka tietokoneen sammuttaa oikeaoppisesti ”Sammuta / Shut down” –painikkeesta uusimman joulukuun 2016 päivityksen myötä. Totaalisen sammumisen sijasta painike tekee ”Hybrid shutdownin”, jolloin käytännössä tietokone ei sammu kokonaan, vaan tallentaa edellisen istunnon järjestelmiinsä. Tämä aiheuttaa ongelmia nettiyhteyden toimivuuteen IP ristiriitojen takia. Jotta ongelma korjautuu, sammuta tietokone ”Shift” –painike pohjassa, jotta Windows tekee ”Full Shutdownin”. Ja sen jälkeen aja Windows 10 – päivitykset ja tarkista että KB3201845 – päivitys asentuu.
Toinen vaihtoehto on laittaa IP-osoite saman verkon IP-osoiteavaruudesta mitä verkkosi antaa. Tällöin kiinteä IP-osoite tarvittavine asetuksineen ja oikean, oman operaattorin nimipalveluasetuksilla päästää Windows 10 – koneen Internetiin ja taas, aja sen jälkeen Windows 10 – päivitykset tarkistaen että KB3201845 – päivitys asentuu myös mukana
terveisin Jari