Microsoft Office 2019 ilmestyy kesällä 2018

Hyvä Asiakkaani ja Lukijani,

kuten kaikki nykyiset asiakkaani ovat huomanneet ja tiedostaneet, olen tehnyt oletuksena ainoastaan ja vain Windows 10 – ympäristöjä ja niihin osana toteutuksia käytännössä aina MS Office 2016 – ympäristö samalla kun päivitykset ovat tehty.
Kesällä 2018 oi tulossa uusin Microsoftin toimistopaketti, versionumeroltaan MS Office 2019:

Mitä otettava Office 2019:n osalta huomioon?

Microsoft vahvisti helmikuun alussa: Kesän jälkeen markkinoille tuleva MS Office 2019 toimii ainoastaan ja vain Windows 10 – käyttöjärjestelmässäsi.  Tämä siis tapauksissa jos organisaatiosi ei käytä Microsoft Office 365 – pilvipalvelua josta ne lataantuvat käyttäjätunnusten perusteella maksimissaan viidelle (5) päätelaitteelle, eri kielillä oikolukuineen.
Windows 7 ja Windows 8.1 – koneisiin et saa hankittua erillistä MS Office 2019 – toimistopakettia, piste. Windows 7 on 12 vuotta sitten julkaistu ja virallinen tuki päättyi tammikuussa 2017. Joten aika on sanoa sille myös hyvästit kuten Windows XP-koneillekin. Erikoistarkoituksessa niitä on edelleen käytössä yllättävän paljon, edelleen, vuonna 2018.

Mitä Office 2019 sisältää?

Toimistopaketissa on edelleen tutut ja turvalliset Word, Excel, PowerPoint ja ehkäpä kaikkein tärkein eli Outlook. Tottakai ne tukevat suoraan Exchange, SharePoint ja Skype for Business integrointeja. Esiversioita tulee varmaan ladattavaksi viimeistään koulujen loppumisaikaan.

Entäpä Mac-käyttäjät ja uusi MS Office?

Microsoft noudattaa edelleen erillistä julkaisuaikataulua Office for Mac – ohjelmastaan joten sen osalta vastaavan tyylistä ilmoitusta ei julkaistu.