Venäjä ja roaming – edelleen ajankohtainen

Hyvät seminaarilaiset ja muut lukijani,

kuten kertoilin alla olevasta aiheesta tammikuun alun seminaarissa ja miten se toimi jalkapallon MM-kisoissa kesällä 2018. Sama asia toimii noin, myös syksyllä 2018 ja keväällä 2019. terveisin Jari

Tervehdys Venäjälle (Karjalan kannas, Viipuri ja Pietari) menijä,

EU-alueella rooming – hinnat ulkomaan puhelujen ja datan osalta “romahtaneet”, kiitos EU-laajuisen yhtenäisen käytännön.

Näin kävi kun latasi Celine Dionin levyn MP3-muodossa Pietarissa Nevski Prospektilla suomalaisella SIM-kortilla vuonna 2010 (tosi tarina, maksoi 1200 Euroa).

Venäjän hintataso roamingin osalta (esimerkki) kesäkuussa 2018:

Nopea netti käytössäsi Venäjällä hintaan 0.20 e/Mt. Puhelut ja viestit 0.19 e/minuutti tai 0.06 e/viesti. Puheluiden vastaanotto 0.05 e/minuutti. Hinnat ALV 0%. EuroTraveller-palvelu ei ole voimassa tässä maassa.

 

Suomalaisilla operaattoreilla hintataso on tuota luokkaa. Kun olin toukokuun puolivälissä viikonlopun Karjalan kannaksella ja ihan peruskäyttöä, maksu oli 50 Euron luokkaa seuraavassa puhelinlaskussa.

Operaattoreilla on tarjolla myös erilaisia datapaketteja Venäjän vierailun osalta. Itselläni on nyt Elisan reissunetti, voimassa 14 päivää tilauksesta tai kun 1 Gt datakatto on täynnä. Hinta 19,90 Euroa.

Elisan osalta reissunetti toimii seuraavissa maissa:

Arabiemiirikunnat, Australia, Bahrain, Etelä-Korea, Färsaaret, Georgia, Hong Kong, Indonesia, Israel, Japani, Kanada, Kazakhstan, Kiina, Kuwait, Macao, Malesia, Montenegro, Singapore, Sveitsi, Taiwan, Thaimaa, Ukraina, Venäjä, Vietnam, Yhdysvallat.

Lue Elisan osalta tarkemmin tästä linkistä (ja Elisa Reissunetti tuli voimaan myös yritysliittymille 1.6.2018 =>)

Roaming – terveisin #24