5.9.2016 fi-verkkotunnuksen muutos – ota huomioon

Tiedoksi asiakkaani,

Fi-verkkotunnus on luotettava, turvallinen ja suomalainen valinta. Hanki fi-verkkotunnus omalta verkkotunnusvälittäjältäsi, joka palvelee sinua verkkotunnusasioissa. Viestintävirasto ylläpitää fi-päätteisten verkkotunnusten rekisteriä ja valvoo fi-verkkotunnusten välitystoimintaa.
Fi-verkkotunnus siirtyi 5.9.2016 välittäjämalliin. Viestintäviraston kautta ei enää voi rekisteröidä fi-verkkotunnuksia tai tehdä niihin muutoksia. Nämä palvelut saat omalta verkkotunnusvälittäjältäsi. Entinen domain.fi-sivusto on siirretty osaksi Viestintäviraston verkkosivustoa.
Huom! sama teksti pätee siis DoAuditin osalta, rekisteröidään tarpeen mukaan mutta kaikki hallinnolliset muutokset hoidetaan välittäjän kautta siis.
Summa summarum:
Suomessa siirrytään samaan kansainväliseen malliin .fi – tunnusten osalta kuin maailmalla. 5.9.2016 alkaen voi kuka tahansa sopivaa rahatukkoa vilauttamalla rekisteröidä minkä tahansa vapaana olevan verkkotunnuksen jos se vaan on vapaana. Samalla voi tulla esim. suomalaisetkirosanat.fi osoitteille ihan jotain muuta sisältöä kuin mihin ne viittaavat. Asiaan eli olen rekisteröinyt sinulle www.suomalainenfiosoite.fi  mutta en hoida jatkossa valtuutettujen välittäjien ominaisuudessa vaan siirretään fi-tunnus sopivalla katsotulle taholle koska jatkossa fi-verkkotunnuksen ja kaikki siihen liittyvät palvelut voi hankkia ainoastaan omalta verkkotunnusvälittäjältään.
Syyskuussa siis muutos ja loogisinta siirtää se nykyisen palveluntarjoajan, Oy Välittäjäfirma Ab, hoitoon koska siellä nimipalvelut ja muut ohjaukset. Mikäli ok, hoitelen siirron elokuun aikana viimeistään.
Ja muista, ennen syyskuun alkua kannattaa sopiva FI-osoite varata jos tarvetta, sitten ne ovat kansainvälisesti vapaata riistaa eli nopein luottokortin viilaajaa saa/ottaa vapaana olevan fi-tunnuksen.
terveisin Jari