Windows 10 päivitykset kesäkuussa 2016

Tervehdys,
tämä info on tullut tutuksi Windows 7, Windows 8 ja Windows 8.1 – käyttäjille:
Windows-10-paivitysinfo-toukokuussa-2016
mutta kannattaako päivittää? Hyvä kysymys ja useimmiten vastaukseni on seuraava:
Onko tietokoneesi normaali toimisto- tai kotikone jossa on tavallisia ohjelmia? Pelataanko sillä? Onko jokin erityisohjelma (kytketty USB-johdolla, sarjaportin kautta, hyvin erikoinen erikoistarkoitukseen tarkoitettu ohjelma) käytössä? Onko koneesi kuinka vanha? Mitä ohjelmia käytät, kertoile Käynnistä valikon kautta millaisia ohjelmia näkyy?
Eli useimmissa tapauksissa olemme päivittäneet ja lopputulos ollut erinomainen. Lisäksi esim. Windows 7 alkaa olla vuosikymmenen vanha ja ajatko 10 vuotta vanhalla autolla vai uudella – samaan hintaan?

Miksi ja miten päivitys tapahtuu?

Käyttäjät eri puolella maailmaa ovat raportoineet, että Windows 10 on asentunut automaattisesti heidän Windows 7- ja 8.1-koneisiinsa. Muutaman viimeisen viikon aikana koneisiin on asentunut “väkisin” Windows 10 ilman, että käyttäjä olisi tehnyt mitään. Itse asiassa asia ei ole noin vaan infossa on ollut tämän tyylinen info:
Windows-10-paivitys-pakko
tai sitten info ollut kuten tässä:
Windows-10-paivitysinfo ja_vaihtoehto_ajalle
tai näin:
Windows-10-paivitys-peruutus
Summa summarum: riippuen miten kysymyksiin on vastattu lopputulos on ollut erilainen, eikö vaan?

Mitä eroa on työryhmässä olevilla koneilla tai toimialueessa olevilla koneilla?

Suuri ero. Eli monessa pienessä organisaatiossa ei ole käytössä Active Directory (AD) toimialuetta vaan koneet ovat ns. standalone-, workgroup-, työryhmä-koneita eli oikeasti siis samanlaisia kuin kotikoneet. Yllä olevat kysymykset ilmestyvät siis pääosin koneille jotka ovat yksittäisiä, Internetiin kytkettyjä koneita. Toimialueen koneita pystytään hallitsemaan erilaisilla asetuksilla ja määrittelemään kuinka päivityksen osalta menetellään.
Eli Windows 10 – päivitys ensimmäisen vuoden aikana kun se julkaistu? Ota rohkeasti yhteyttä näiden osalta, katsotaan läpi asiaa tarkemmin.
t. Jari