Toimiihan sivustosi myös mobiilisti?

Tervehdys,
en ole mainostoimistoalalla enkä tee päätoimekseni nettisivustoja mutta tämän artikkelin asiat tulevat esille kaikissa kahvipöytä- ja lounaskeskusteluissa. Sinulle tarjotaan nettisivujen uusimista mutta se ei toimi kunnolla puhelimessa tai tabletissa. Eli on käytännössä mobiiliin mukautumatonta sivustoa tarjotaan => suhtaudu suurella varauksella ko. tarjoukseen! Peruskysymys nettisivujen toteuttajalle onkin: Toimiihan ne varmasti myös mobiilissa? Helpointa on hetimiten kokeilla miten ko. tarjoajan oma nettisivusto toimii.

Googlen info 21.4.2015 muutoksesta

Google on infonnut nostavansa ja laskevansa nettisivustojen hakurankkausta hakutuloksissa mobiiliystävällisyyden perusteella. 21.4.2015 jälkeen Google nostaa ensin esille hakutuloksissa sivustoja, jotka ovat mobiiliystävällisiä eli responsiivisiä. Sinulla on siis täsmälleen yksi (1) kuukausi aikaa laittaa sivustosi mobiilinäkyvyys (puhelin ja tabletti) kuntoon! Sen jälkeen annat mobiiliystävällistä sivustoa ylläpitävälle kilpailijalle etumatkaa vain siksi, että sivustosi on out-of-date tekniikaltaan, eikö vaan?
Kokeile itse puhelimella tai tabletilla, www.google.fi kautta ja mitä saat tulokseksi?
google-mobiililaitteisiin-sopiva-doaudit
Jos sivustosi ei jostain syystä edelleenkään taivu kunnolla tablettien ja älypuhelimien näytölle. Olisiko aika miettiä nykyinen ympäristösi uudestaan?

Responsiivinen  sivusto – mitä käytännössä tarkoittaa?

Mobiiliystävällinen sivusto mukautuu sen mukaan millaisella päätelaitteella sivustoa katsotaan.

  • tekstin koko on pienelläkin näytöllä luettavaa ja selkeää
  • linkit ovat selkeästi toisistaan erillään niin että isommilla sormillakin niihin osuu
  • sivustolla ei ole käytetty vanhanaikaista flash-tekniikkaa
  • kuvien koko mukautuu näytön kokoon
  • erityisesti “digilehdet” aukeavat suoraan mobiililaitteella eikä tarvitse erillistä 3. osapuolen ohjelmaa niiden avaamiseen

Testaa myös itse!

Responsiivisuutta ja mobiiliystävällisyyttä Googlen silmissä voi kokeilla itse. Kirjoita testattavan sivuston http-osoite Googlen mobiililaitesoveltuvuustestisivulle, niin näet tuloksen saman tien.
Googlen mobiilitestauksen linkki:
https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/
Lopputulos (toivottavasti) on tämän tyylinen:
mobiililaitetesti-google-doaudit-osalta
Jos testin tulos näyttää vihreää, sivusto on tältä osin kunnossa. Ota yhteyttä niin kerron miten ja millä työkaluilla asiaa kannattaa lähestyä.
terveisin Jari
PS: Haluatko tietää käytännön kokemuksia Windows 10 – käyttöjärjestelmästä tai uusista Microsoft Office 365 – palveluista erityisesti puhelimiin ja tablet-laitteisiin? Ota rohkeasti yhteyttä!