10 vuotta sitten.. ja tulevaisuus 2020?

Google aloitti 12 vuotta sitten ensimmäisen mainosrahoitteisen palvelun, nimeltään Google AdWorks. Google lähetti kaikille ko. palvelua käyttäneille videoviestin kiitoksena sen käytöstä, omani tuossa klikattavissa kuun heijastuksena. Sen aikaisten kiitosten seassa tuli oikeasti mieleen: Voiko yrityksen nimen heijastaa kuun pinnalle, ja onko se todellista jo esimerkiksi vuonna 2020?

Kyseisessä videossa on muitakin “huipputiedemiesten” tulevaisuuden kokeita huumorilla hyöstettynä. Ne naurattavat tänään mutta kun mietimme miten Internet on muuttunut 2000 – 2010, ovat varmaan nykypäivää vuonna 2020, eikö vaan? Ole siis avoin uusille ehdotuksille ja mieti voiko omaa tietotekniikkaasi ja toimintatapoja siirtää myös 2010-luvulle.

Muista varmuuskopiointi!

Jos tiedostosi on vahingossa poistettu, kannettavasi kiintolevy rikki, USB-tikkusi viallinen tai ulkoinen media ei-luettavissa, pidä mielessä että käyttämilläni IT auditointityökaluilla saa ne useimmiten myös palautettua.
Muutamia esimerkkejä vuodelta 2011:
– jos käytät Applen iTunesia, muista varmuuskopioida iTunes-kirjasto ja samassa hakemistorakenteessa oleva Mobile Applications-hakemisto (mikäli käytät iPodia, iPhonesia tai iPadia)
– sinulla on vielä  Windows XP:n mukana tullut Outlook Express käytössä sähköpostina =>  se löytyy todella mystisen nimisestä Identities-alihakemistosta oman Windows-käyttäjäprofiilisi alta C-asemaltasi
– Outlookin POP3 postilaatikot tekevät ns. PST-tiedostoja ja jos kovalevysi hajoaa, nuo pitää ottaa talteen mikäli haluat vanhat sanomasi talteen (usein asetuksissa määritykset siten että ne on siirretty oman kovalevysi C-asemalla kun olet lukenut ne)
– puhelinten (Nokia, Samsung ja Apple etunenässä) valokuvat, videot ja kontaktit => kaikista kannattaa olla kopiot myös tietokoneellasi koska puhelimen hard/soft-resetointi ja monesti myös tehdasasetusten laitto huollossa hukkaa kaikki tiedostot mikäli varmuuskopiota ei ole olemassa
Älä siis tee hätiköityjä ratkaisuja vaan ota vikatilanteissa rohkeasti yhteyttä!

Mitä vuonna 2013? Ainakin ohutta yläpilveä (cloud)…

Mitä on vuoden 2013 asioina ATK-alalla? Viimeisin asiakasinfoni kertoo pääkohdat IT auditoinnin ja uusien trendien osalta ensi vuodeksi. Aina niistä osa menee pieleen mutta ainakin ohjelmistojen ostaminen pilvestä ja lisensiointitapojen muutos on se megatrendi johon kaikki ATK-yritykset panostavat seuraavan 6-12 kk aikana.
terveisin Jari