Kunnollinen digilehti hakutoiminnon kera?
Siis mitä eroa PDF-tiedostoon?
viimeisen vuosikymmenen aikana on tehty erilaisia ”digilehtiä” ja hyvin erilaisilla tavoilla niitä luettu. Toki voi laittaa nettisivustolle PDF-tiedoston ja sanoa että lue sähköinen digilehtemme. Suurimmalla osalla on jokin Adobe PDF-lukuohjelma ja saa auki ko. tiedoston.
Mutta mitä jos digilehdessä olisi haku mukana, se skaalautuisi niin pystyyn kuin vaakaan eri päätelaitteilla? Lisäksi mukana ei ole mainoksia jotka pomppivat ilmaisen ohjelman sisällä ja ottavat luetko ko. digilehteä tietokoneen isolla näytöllä toimistolla, tablet-laitteella kotona ruokapöydän ääressä tai junan ravintolavaunussa puhelimella?
Asiaan eli katso muutamat esimerkit kunnollisista digilehdistä:
- Jääkiekkoilun virallinen vuosikirja, Jääkiekkokirja 2025, on päivitetty uusimpaan versioon pelikauden 2023 – 2024 osalta lokakuussa > www.jaakiekkokirja.fi. Upouusi yli 600-sivuinen järkäle ilmestyy pelikauden 2024-2025 osalta kuun lopussa ja löytyy www.jaakiekkokirja.fi sivustolta, luonnollisesti hakutoiminnon kera.
- Etelä-Karjalan elinkeinostrategia > https://etela-karjalankauppakamari.fi/elinkeinostrategia2024/. Toki löytyy kauppakamarin omilta sivuilta. Digilehdessä luonnollisesti haku toimii.
- Basketball rules eli samalla tavalla voi tehdä esim. englannin kielisiä (https://www.namikalappeenranta.fi/basketballrules2020/) tai venäjäksi. Venäjän kielisiä julkaisuja on viime aikoina laitettu piiloon mutta samalla logiikalla ja haku in English tai venäjäksi toimii ko. julkaisujen sisällä
Ota rohkeasti yhteyttä jos tarvetta tehdä vastaavia muualla. Vuosikertomus, esite, historiakirja tai mikä tahansa mikä on PDF-tiedostona tai MS Office – työkaluilla tehty. Ja hakutoiminto saadaan mukaan eri kielillä.
Digilehti – terveisin Jari
Varaa aikaa henkilön Jari Harju kanssa
PS: ne voi laittaa vaikka kirjahyllyyn eikö vaan?
Esimerkkinä kirjahylly ja jääkiekkokirjat
= = = =
