car parked in front of building

Microsoft M365 – mikä se siis on?

Microsoft M365 – Mikä se on?

Windows 7 – käyttäjien osalta virallinen tuki loppui tammikuussa 2020. Windows 10 – käyttöönotoilla alkaa siis olla kiire vai onko? On käytössäsi sitten Windows 10 tai Windows 7 – monen organisaation sähköposti pyörii jo pilvessä, eli pilvipalveluiden käyttö on alkanut. Samoilla lisensseillä on jo valmiiksi maksettu myös muita pilvituotteita, kuten Sharepoint, Skype for Business, Teams ja Stream. Jos nykyiset lisenssisopimukset ovat katkolla niin kannattaa katsella ympärilleen,  eikö vaan?

M365 Enterprise on kattavin paketti Microsoft – ympäristöihin

Microsoft 365 Enterprise E5 on ammattilaisen ehdoton valinta koska siihen kuuluvat kaikki tuotteet. Pakettissa ovat Windows 10 Enterprise, jossa on kaikki Windows 10:n ominaisuudet. Kannettavien ja pöytäkoneiden mukana tuleva Pro – versio ei siis sisällä Enterprisen ominaisuuksia ja käyttöoikeuksia. Win 10 Enterprise tarjoaa lisäksi uudistuksia tietoturvaominaisuuksiin ja suhteellisen merkittäviä parannuksia hallintaan.
Entä sitten Micrsoft Office 365? Vaikka sinulla olisi vain 10 – 20 koneen ympäristön niin kannattaa lisenssiin lisätä Enterprise – ominaisuuksia. Microsoft 365 -paketin mukana tulee kaikki tarvittava ja vielä vähän päälle. Yksi tärkeä ominaisuus on PowerBI, joka voi tarjota valtavasti uutta liiketoiminnan seurantaan. Sen saa osalle käyttäjistä M 365 – mallilla mutta monella organisaatiolla suosittuun Office 365 Business Premiumiin se ei kuulu. Kannattaa myös muistaa, että Enterprise-leimalla saapuviin tilauksiin vastataan Microsoftin tuessa 24/7.

EM+S mahdollistaa paremman hallinnan ja tietoturvan

Kun EM+S -paketin käyttöönottoa mietitään, lähdetään liikkeelle usein Intune edellä. Intune on näppärä, mutta Enterprise Mobility + Security -paketin hienoimmat ominaisuudet ovat sellaisia, joita Intune vain toteuttaa ja taustat ovat Azure AD:ssa ja muissa palveluissa.
Moderniin työskentelyyn kuuluu vapaus sijainnista ja laitteista. Ei siis voida luottaa pelkästään palomuuriin ja fyysisen lokaation koskemattomuuteen, kuten monet yritykset vielä tekevät. Tilit voidaan sen avulla suojata monella eri tavalla. MFA eli Multi-Factor Authentication kaksiosainen tunnistus tulee tarvittaessa varmistamaan henkilön olevan todella se kuka hän väittää olevansa, silloin kun järjestelmää käytetään uudesta paikasta tai tuntemattomalla laitteella. On myös mahdollista kieltää muut kuin organisaation hallinnassa olevat laitteet joiden (tietoturva)asetukset on tarkastettu.
Enterprise Mobility + Securityn avulla tiedostot saadaan suojattua sijainnista riippumatta.

Moderniin ympäristöön ja infraan helposti?

Yksittäin lisensoitujen tuotteiden aika alkaa olla ohi. Microsoft 365 E5 tai E3 on tapa skaalata lisenssejä aidosti käytön mukaan, ja F1-pakettia taas voidaan hyödyntää tuotantoon tai projektityöhön. Nämä modernin infran rakennuspalikat pitää vain ottaa käyttöön, mikä onnistuu yllättävän nopeasti.
Sokerina pohjalla M365 – paketti tarjoaa kaiken mitä tarvitaan Windows Autopilotiin. Mitä se sinulle tarkoittaisi, jos laitteet tulisivat suoraan valmistajalta loppukäyttäjille, eikä niitä tarvitsisi asentaa uudestaan siinä välissä?
Ota yhteyttä – katsotaan paras tapa siirtyä nykyaikaan!
terveisin Jari
PS: Klikkaa tästä ja varaa aika kalenteriini
= = = =
Jari Harju jari.harju@doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi/ | Twitter@DoAudit |
// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT auditointi