Olympialaiset: Interlandia ja Twitterlandia

Moi,
olin kahdessa eri pelissä paikan päällä ja tein “korkealentoista” tieteellistä tutkimusta. Alla kommentit ja analyysiä tarkemmin Twitteristä, tableteista, älypuhelimista ja havainnoista Englannissa.

Twitter ja WWW-sivut – Olympialaisten reaaliaikainen seuranta

Australian ja Espanjan korispelissä katselin itsekin reaaliajassa tilastoja ja kuinka Basketball Arenalla porukat käytti tabletteja ja älypuhelimia.  Korispelin aikana selvästi eniten käytettiin Twitteriä olan yli katsomalla, samoin Facebookia. Eniten käytetty sovellus oli luonnollisesti kisojen virallinen tulosseurantasovellus sekä Join In – mitä Lontoon 2012 kisoissa tapahtuu –  jotka tosi moni oli asentanut älypuhelimeensa.

Vastaavaa havainnointia tein myös naisten jalkapallossa. Kanadan ja Ruotsin pelissä seurasin samalla tavalla katsomossa sosiaalisen median käyttöä. Ulkoilma ja sateen uhka vaikuttivat ehkä enemmän siihen että some ei ollut samalla tavalla esillä. Mutta Twitterin ja erityisesti Lontoon kisojen virallisten sivujen kautta sain ainakin itse erinomaisesti tietoa pelaajista. En välttämättä ole Ruotsin kannattaja mutta kun perhetuttuja (ja itse ainoana suomalaisena) oli mukana niin luin taustatietoja molemmista joukkueista.

Kanada – Ruotsi 31.7.2012: 2-2 Twitterissä Kanada – Ruotsi 31.7.2012: 2-2 WWW-sivuilla

Puoliajalla näytettiin linkkejä kaikkiin mahdollisiin some-asioihin myös. Itsekin kävin kuikuilemassa Andy Murrayn ja Jarkko Niemisen peliä Winbledonin osalta.

Ainoa ostotapa – Internetin kautta!

Kisoilla on Visa sponsorina ja kaikki mahdolliset mediat mainostavat kisalippuja mutta mutta miten ostan kisalippuja? Katsomoissa on tilaa mutta olympialippuja ei siis saa mitenkään muuten kuin netin kautta. Olympic Parkin edessä oli tänä aamunakin varmaan 500 henkilöä kyselemässä ko. asiaa kun itse kävelin koripalloareenalle.
Kokeilin lippuja 2.8 torstaiksi ja tässä tilanne ti-iltana:

Jotakin outoa? Elämme 31.7. tilannetta, liput tulossa myyntiin 23.5… ja yöhuolto menossa kun Englannissa kello on 20:15 31.7.2012? Ainakin tältä osin Internetistä lippujen tilaaminen on ollut käytännössä mahdotonta ensimmäisten kisapäivien aikana.

Älypuhelinten epävirallinen markkinaosuus koripallo- ja jalkapallokatsomosta käsin

Kisojen aikana tein myös epävirallista tutkimusta millaisia puhelimia katsojat käyttävät. Peruspuhelimia ei ole oikeastaan kenelläkään ja valitettavasti on todettava Nokia hukkuminen ynnä muut puhelimen kategoriaan. Samsung Galaxy ja Apple iPhone olivat aivan ylivoimaiset, kolmantena puhelimena  Suomessa oikeastaan tuntematon Blackberry.
Tässä merkkien pohjalta tukkimiehen kirjanpitoa sadasta puhelimesta katsomoissa:

  • Apple 41 kpl
  • Samsung  32 kpl
  • HTC 10 kpl
  • Blackberry 10 kpl
  • LG 4 kpl
  • Nokia 4 kpl
  • muut 3 kpl

 
Minusta erityisesti tuo Lontoon pankkiirien käyttämä Blackberry on myös aika kätevä. BBM – Blackberry Messenger – joka on sen mukana ja ilmaisen rekisteröinnin jälkeen chat-ohjelmana ollut aikaansa edellä aikoinaan. Mutta se taas sitten eri asia, mutta näyttää olevan suosittu Englannissa.
Microsoftilla ja Nokialla siis kirittävää, kaikki kun tökkii Android- ja iOS-sormillaan London 2012 Olympics sovelluksia.

Summa summarum – sormeile!

KOSKETA, HIPELÖI ja SORMEILE kaikkialla! Jokaisen aikaansa seuraavan organisaation kannattaa miettiä kuinka sormella zoomataan tekstiä, kuvia pyöritetään 360 astetta ja kuinka niitä katsotaan joko vaaka- tai pystysuunnassa tableteilla/älypuhelimilla.
Joko sinun nettisivusi ottavat huomioon vaaka- ja pystysuunnan käännön?

Pystysuora näkymä Vaakasuora näkymä
   

Lue lisää tästä aiheesta “eri näkymät eri päätelaitteilla” – artikkelistani.
Lontoo 2012 – terveisin Jari
PS: yli 300 miljoonan käyttäjä Microsoft Hotmail uudistuu myös. Saat sen käyttöösi menemällä www.outlook.com osoitteeseen. Apple iPhonen käyttöliittymä on jotenkin tuttu MS Office 365 – käyttäjille, eikö vaan?

Huomio! Älä vaan mene muuttamaan nykyistä MS Live ID-tunnusta uudelle @outlook.com alias-nimelle jos käytät sitä omassa Nokia Lumia-puhelimessa. Sen jälkeen ei toimi enää Windows Marketplace puhelimessasi. Tiedoksi samalla.