a close up of a cell phone with icons on it

Sähköposti ja www-sivut omalla domainilla – miksi?

Sähköposti omalla domainilla on helppo tapa nostaa yrityksen oma viestintä todella monta pykälää ammattimaisemmaksi. Samalla kun vahvistat brändiäsi, viestit luotettavasta ja turvallisesta toimijasta, joka panostaa siihen, että asiakkaan tiedot ovat turvassa.

Voit määrittää yrityksen kotisivujen verkkotunnuksen sähköpostin verkkotunnukseksi, jolloin viestintäsi on helposti tunnistettavaa ja johdonmukaista.

Miksi hankkia sähköposti omalla domainilla?

Ammattimainen sähköpostiosoite, joka on yhdenmukainen brändisi kanssa, ja hyödyntää samaa verkkotunnusta kuin verkkosivustosi tai verkkokauppasi, antaa luotettavan kuvan, samalla brändin tunnettuutta kasvattaen. Yhtenäisen domainin käytöstä koituu myös muita hyötyjä.

Turvallinen ja ammattimainen toimija

Sen lisäksi, että vahvistat positiivista imagoasi ja näytät ammattimaiselta, sähköposti omalla domainilla antaa mielikuvan turvallisesta toimijasta.

Olipa viestisi vastaanottaja kuluttaja, liikekumppani tai potentiaalinen asiakas, domainin hankkinut yrittäjä viestii myös siitä, että hänellä on tarvittavat tietoturva-asiat kunnossa paremmin kuin ilmaispostilaatikoita hyödyntävällä yrityksellä.

Tietoturva on tärkeää, varsinkin kun hallitset yritysten välistä dataa. Kaikki työntekijöiden, liikekumppaneiden ja asiakkaiden viestintä on pidettävä luottamuksellisena. Jo pelkästään se on hyvä syy käyttää omaa verkkotunnusta sähköpostin lopussa, erityisesti B2B-kaupankäynnissä tai verkkokauppaliiketoiminnassa.

Brändisi ainutlaatuisuus esiin

Sähköpostiosoitteen verkkotunnus lisää yrityksesi muistettavuutta asiakkaan tai kumppanin mielessä. Oma domain sähköpostiosoitteessa vahvistaa yrityksesi ainutlaatuisuutta.

Johdonmukainen sähköpostiviestintä

Yrityksen sähköpostien sekoittuessa henkilökohtaiseen viestintään, aiheuttaa se turhia virheitä ja epäonnistumisia asiakaspalvelussa. Kun käytössäsi on sähköposti omalla domainilla, voit tehdä useita osoitevaihtoehtoja, jotka kohdistat asiakaskuntasi eri tarpeisiin. Tällaisia ovat esimerkiksi:

  • asiakaspalvelu@yrityksennimi.fi
  • tilaukset@yrityksennimi.fi
  • tekninentuki@yrityksennimi.fi

Saat useampien yritysosoitteiden avulla järkeistettyä viestintää niin itsellesi, mahdolliselle henkilökunnallesi kuin asiakkaillesikin. Huomaat, että asiakkaat saavat yhä parempaa palvelua, ja ennen kaikkea nopeammin.

Sähköposteille on aina tarpeeksi tilaa

Ilmaiset sähköpostipalvelut, kuten Gmail, omaavat tiettyjä rajoituksia tilaa koskien. Kun sinulla on sähköposti, jossa on oma verkkotunnus, voit hallita ja muuttaa tallennuskapasiteettia vapaammin.

Hostingpalveluita tarjoavilla yrityksillä on aina antaa käyttöösi isompi kokonaisuus, johon voit palvelupakettisi helposti päivittää.

Miten domain varataan?

Verkkotunnuksen eli domainin voit varata yleensä 1-5 vuodeksi kerrallaan. Domainin rekisteröinti suoritetaan heti, kun olet maksanut verkkotunnuksesta.

Domainin rekisteröinnin hinta vaihtelee domainpäätteen mukaisesti. Verkkotunnuksen lopullisen hinnan näet domainhaun yhteydessä, ja pääset heti seuraavaksi tekemään tilauksen.

Voit myös varmistaa verkkotunnuksen saatavuuden, varata sen itsellesi, ja ottaa verkkotunnuksen käyttöön vasta myöhemmin.

Mikä on hyvä domain?

Useimmat yritykset käyttävät yrityksen nimeä verkkotunnuksena. Verkkotunnus on ainutlaatuinen ominaisuus, ja se on perusedellytys verkkosivustosi näkyvyydelle ja tunnistettavuudelle.

Sen vaikutus ei rajoitu vain verkkosivustosi menestykseen, verkkotunnus on tärkeä koko yrityksellesi, samalla tavalla kuin sukunimi henkilölle.

Domainia valitessa, kannattaa muistaa ainakin nämä asiat:

Koska monet asiakkaat selaavat verkkosivuja ja sähköposteja mobiililaitteidensa pienten näyttöjen kautta, osoitteiden kirjoitusvirheet ovat yleisiä, vaikka ne näyttäisivätkin kirjoitusasultaan yksinkertaisilta. Muista, että joudut usein lausumaan sähköpostiosoitteesi ääneen työssäsi, joten varmista, että se on helppo, eikä vaadi paljoa selittelyä. Joskus paras vaihtoehto ei ole ilmeisin. Siksi kannattaa testata ensin useita erilaisia, ennen kuin löydät sen parhaimman vaihtoehdon.

Kysymyksiä?

Ota yhteyttä.

terveisin Jari

Varaa aikaa henkilön Jari Harju kanssa

 
= = = =

jari.harju@doaudit.fi | +358 40 566 8833

DoAudit Oy  | Raatimiehenkatu 20 |  53100 Lappeenranta

www.doaudit.fi  |  twitter.com/doaudit  |  facebook.com/doaudit  |  linkedin.com/in/jariharju

// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT auditointi // Computer Forensics