14.1.2020 päättyy Windows 7 – tuki

Microsoft tekee Windows 7:n käyttäjille kohta selväksi, että tietoturvakorjaukset ovat loppumassa. Samalla Microsoft ottaa uudet keinot käyttöön kertoakseen vanhan Windows 7 -käyttöjärjestelmän varassa oleville sen tuen loppumisesta.
Microsoft on julkaissut Windows 7:lle ohjelmistopäivityksen, joka on hyvinkin saattanut jo asentua käyttäjän koneeseen. Knowledge Base artikkelissaan KB4493132-nimisen päivityksen ainoa tehtävä on muistuttaa käyttäjää tuen loppumisesta 14. tammikuuta 2020.
Vuonna 2009 ilmestynyt Windows 7 on tulossa elinkaarensa loppuun, eikä sille tarjota takarajan jälkeen tukea tai päivityksiä tietokoneen suojaamiseksi.

Voit jatkaa Windows 7:n käyttöä, mutta tuen päätyttyä tietokoneesi altistuu tietoturvariskeille ja viruksille. Windows käynnistyy ja toimii, mutta et enää saa Microsoftilta ohjelmistopäivityksiä, mukaan lukien tietoturvapäivityksiä

Microsoft selvittää tukiartikkelissaan.

Mitä tuen päättyminen tarkoittaa?

Kun Windows 7:n tuki päättyy 14. tammikuuta 2020, Microsoft ei enää tarjoa tietokoneellesi seuraavia:

  • Tekninen tuki ongelmatilanteissa
  • Ohjelmistopäivitykset
  • Suojauspäivitykset tai ohjelmakorjaukset

 
Windows 7 -koneiden käyttäminen yhdistettynä nettiin muuttuu vähitellen yhä vaarallisemmaksi, kun sitä koskevia tietoturva-aukkoja ei enää paikata. Lisäksi vanhalle käyttöjärjestelmälle on yhä vaikeampaa saada myöskään muiden ohjelmien päivityksiä.Vuonna 2009 julkistettua käyttöjärjestelmää on yhä laajasti käytössä. Uusin Windows 10 -versio onnistui ylittämään sen asennusmäärät vasta viime vuoden lopussa, jolloin Windows 7 – käyttöjärjestelmä oli yhä noin 43 prosentissa kaikista maailman Windows-tietokoneista.
Microsoft tulee vuoden aikana todennäköisesti kannustamaan Windows 7 -käyttäjiä yhä voimakkaammin Windows 10 -version käyttäjiksi. Ilmaiseksi päivityksen voivat saada vain Microsoft 365 Business – sopimuksen tehneet. Muille uusi käyttöjärjestelmä on maksullinen.
Windows 10:n laitteistovaatimusten takia Microsoft suosittelee Windows 7:n käyttäjille varmuuden vuoksi uuden tietokoneen hankintaa.

Ota yhteyttä

Maailmalla on edelleen järjestekmiä jotka toimivat ainoastaan ja vain Windows XP – ympäristössä. Samoin on erityissovelluksia joissa Windows 7 on ainoa mahdollinen ja päivitys Windows 10 – ympäristöön aiheuttaa ongelmia.
Ota rohkeasti yhteyttä niin katsotaan sopiva polku kohti vuotta 2020 ja eteenpäin.
terveisin Jari
PS: Klikkaa tästä ja varaa aika kalenteriini
 
Jari Harju jari.harju@doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi/ | Twitter@DoAudit |
// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT auditointi