white and blue printer paper

Classic Editor ja WordPress / 31.12.2022

WordPress on noussut todella merkittävään asemaan viimeisen viiden vuoden aikana. Alkuperäisen WordPressin mukana tuli muokkaustyökalu, Classic Editor. Nyt sen eli alkuperäisen WordPressin mukana tuleen Classic Editorin tuki päättyy 31.12.2022.

Classic Editor tuli ja kehitettiin WordPressin julkaisujärjestelmän julkaisussa ja sillä muokataan sivuston teksti- ja kuvasisältöjä. Valitettavasti monesti uusienkin verkkosivujen sisällönhallinta perustuu tälle editorille. Osalle on tuttu Gutenberg lisäosa jolla on saatu jatkoaikaa muokkauksiin uusimpien WordPress teemojen ja käytön osalta. Nyt sivustoja olisi pitänyt tehdä jo pari viimeistä vuotta lohkoilla (blocks – Block Editor) jos on seurattu aikaa ja nykyaikaista tapaa tehdä sisältöä.

Myös monet WordPressin teemat ovat muuttuneet mobiilimaailman takia ja responsiivisuus on tullut mukaan. Myös siksi muutos on tärkeää huomioida ja ryhtyä jo välittömästi muuto- ja päivitystoimiin. Tuen päättymisen jälkeen Classic Editorin toiminnalliset päivitykset loppuvat, sivustosi on merkittävästi alttiimpi tietoturvariskeille ja kohtaa ennen pitkään yhteensopivuusongelmia ja ne valitettabasti johtavat aikanaan sivuston rikkoutumiseen. Tämä tapahtunut jo kun WordPress hyppäsi aikaisemmista versioista 5.x nykyiseen WordPress versioon 6.x.

Vaihtoehtoja ja ratkaisuja tilanteeseen on toki olemassa. Classic Editorin rinnalle on julkaistu siis Gutenberg – lohkoeditori, joka luo sisällönhallintaan uusia mahdollisuuksia ja tekee siitä ketterämpää. Mutta samalla teema ja lohkot, ne päivitettävä nykyaikaan sisällön tuottamisen helpottamiseksi.

Ota yhteyttä ja katsotaan samalla sinun WordPress – ympäristösi tilanne ja korjaavat toimenpiteet.

#WordPress #ClassicEditor #Gutenberg