Arvoisat asiakkaat ja lukijat!

Onko mitään muuttunut yli kymmenessä vuodessa? 11 vuotta sitten eli vuonna 2012 otettiin Microsoft Office 365 otettiin käyttöön ensimmäisillä asiakkaillani. Samalla logiikalla toimii ko. ympäristä edelleen, Teams tullut uutena ja OneDrive sekä Sharepoint ovat muotoutuneet lähinnä mobiilimaailman osalta.

Tarvetta oikealle digilehdelle?

Toki, onnistuu ja eniten luettu on ko. tekniikalla normaalisti virallinen jääkiekkokirja. Jääkiekkokirja 2023 – 2024 on yli 600-sivuinen tiiliskivi ja haku on silloin must – ominaisuus. Ei muuta kuin lukemaan siis.

Kirja ilmestyy nykyään digitaalisena verkkoversiona. Aikaisemmat vuodet löytyvät www.jaakiekkokirja.fi sivustolta myös.

Klikkaa tai kosketa tämän vuoden julkaisua, ja haku toimii julkaisun sisällä myös.

Oletko tehnyt omakohtaisen IT-riskikartoituksen?

eli pikainen riskiarvio omista IT-jutuista ja samalla systeemeistä mitä käytössä, niiden varmuuskopioinnissa ja palautusprosessista ja kenties myös hintalappunen itse arvioiden noilla.

Jos olen ilman järjestelmää X (ohjelmaa X), tulenko toimeen tunnin, puoli päivää, vuorokauden, viikon, kuukauden ja erityisesti sen miten datan saa takaisin. Kuinka paljon aikaa ja rahaa palaa jos haluan päästä tilanteeseen jolloin ohjelma X tai laite Y lopetti toimintansa.

Mitä talvella 2023?

erityistoimeksiannot jatkuvat myös talvella 2023 ja keväällä 2024. Onko tarvetta saada uusi järjestelmä käyttöön taloushallinnossa? Aivan laiskuudesta johtuvat http > https – kuinka se aktivoidaan? Kuinka saan kytkettyä verkkokaupan ja muut ominaisuudet osaksi yrityksen järjestelmää? Saanko selvitettyä kaikki salasanat kun laitevaihtoja tehty ja vanhassa koneessa ne tallennettu? Miksi 2-vaiheinen tunnistautuminen ei toimi ja miksi se kyselee sitä koko ajan? Meillä on netin toimivuuden kanssa ongelma, ei ratkea vaikka X ja Y määrä käynyt katselemassa ja kukaan ei ota asiakseen käydä sitä koko ketjua läpi.

Jos jokin erityinen askaruttaa, kysy ihmeessä. Jos en itse osaa, selvitän ja ratkaisemme.

Muuta sydämellä?

jos on jotain kysymyksiä tai haluat kysyä jotain, niin…Varaa aika

Ota yhteyttä – Luottamuksella.

= = = =

Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi | Twitter@DoAudit |

// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT auditointi