Hyvät lukijani,asiakkaani ja yhteistyökumppanit

Oletan että jokainen joka tulee tälle sivulle käyttää puhelinta, eikö vaan? Vähintään hän osaa lukea joten 99,9 % todennäköisyydellä hänellä on myös älypuhelin jos lisäksi ymmärtää suomen kieltä. Asiaan eli onko sinulla Android puhelin ja tarvetta siirtyä Apple iPhone — käyttäjäksi? Kuulen aina mielenkiintoisia tarinoita kuinka kaikki tiedot vanhasta puhelimesta on mahdotonta siirtää Appleen tai mahdotonta siirrellä ylipäänsä Android ja Google Play — ympäristöstä Appleen ja Appstoreen? Ei pidä paikkaansa — onnistuu, myös monelle yllättävän kriittinen ja ongelmallinen siirto eli WhatsApp kuvineen ja videoineen!

Mitä vuonna 2022?

jos on jotain kysymyksiä tai haluat kysyä jotain, niin…Varaa aika

Todennäköisesti Microsoft 365 projektit ja WordPress — todellakin pintaa syvemmältä projektit. Nämä sellaisia se mihin olen erikoistunut. Jos tarvetta integroida Microsoft Dynamics, erilaiset intranet- ja extranet-projektit sekä muut tavat hyödyntää myös mobiililaitteita niin ota yhteyttä miten pystyn auttamaan. Jos oma osaaminen ei ole sinulle oikea, etsitään yhdessä sopiva partneri toteutuksille.

Windows 11 – projektit

Syksy 2021 on ollut sopivan kiireistä aikaa ja erilaisia toimeksiantoja on ollut laidasta laitaan. Erityisesti tietoliikenneasiat olleet sellaisia joissa on asiakkaan puolia yritetty pitää kun koko perusinfraa on korjattu erilaisin toimenpitein. Syksyn ja talven 2021 osalta > Windows 11. Kysy lisää käytännön kokemuksista.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on windows-11-japa-profiilikuva.png

Varaa aika

WordPress ja säännöllinen ylläpito

Artikkelikuvan järjestelmällä on 40 % markkinaosuus WWW-sivujen osalta ja aivan karseita ympäristöjä tullut vastaan alkuvuoden aikana. ITSEKSEEN eivät mitkään sisällöt päivity ja vielä vähemmän asiakkaan kannattaa kommentoida asiaa jos hän itse ei halua panostaa omien WWW-sivustojen osalta asiaan. 100 Euron vuosimaksulla Internet – operaattorin suuntaan kun ei saa mitään muuta kuin levytilan mutta eipä juuri muuta.

Pari karseaa esimerkkiä:

Ostetaan Etelä-Saimaan etusivu ja laitetaan koko sivun mainos. Nettisivut muotoa www.mainostavayritys.fi MUTTA sähköposti on muodossa mainostavayritys@wippies.com, mainostavayritysoy@gmail.com, firman.henkilo@pp.inet.fi. Ja WWW-sivut ei toimi mobiilisti ja some-päivityksiä tehty viimeksi silloin kun ne avattu.

Pikkuilmoitus lehdessä ja/tai Facebookissa, Instagramissa tai muualla sähköisenä versiona. Täynnä kir(j)otusvirheitä tai linkit ei toimi.

Yritys toimii esim. mainostoimistoalalla tai graafisen suunnittelun alalla > omat sivut ovat täysin out-of-date.

Organisaatiolla ei ole rahaa ja halua aktiivisesti päivittää nettisivuja ja/tai sosiaalista mediaa. Kiva kysellä eri jutuista mutta oikeasti ei jalkauteta toimintaan.

Sähköposti – kalenteri – yhteystiedot

Otetaan käyttöön kunnollinen pilvipalvelu ja paras eli Microsoft Office 365. Tunnuksia ja muita tarpeen mukaan tarvittava määrä. Organisaatioille jotka tarvitsevat Office-sovellukset eri laitteisiin sekä ammattimaisen sähköpostin, tiedostojen pilvitallennustilaa, verkkokokoukset ja keskustelut Microsoft Teamsin avulla.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on office-365-standard-paketti.png

OneDrive ja Sharepoint ovat tavat joilla jaetaan tietoa ulkopuolisille ja voidaan käyttää sisäisessä tai ulkoisessa käytössä.

Oletko tehnyt omakohtaisen IT-riskikartoituksen?

eli pikainen riskiarvio omista IT-jutuista ja samalla systeemeistä mitä käytössä, niiden varmuuskopioinnissa ja palautusprosessista ja kenties myös hintalappunen itse arvioiden noilla.

Jos olen ilman järjestelmää X (ohjelmaa X), tulenko toimeen tunnin, puoli päivää, vuorokauden, viikon, kuukauden ja erityisesti sen miten datan saa takaisin. Kuinka paljon aikaa ja rahaa palaa jos haluan päästä tilanteeseen jolloin ohjelma X tai laite Y lopetti toimintansa.

ET – erityistoimeksiannot jatkuvat

erityistoimeksiannot jatkuvat. Onko tarvetta saada uusi järjestelmä käyttöön taloushallinnossa? https – kuinka se aktivoidaan? Kuinka saan kytkettyä verkkokaupan ja muut ominaisuudet osaksi yrityksen järjestelmää? Saanko selvitettyä kaikki salasanat kun laitevaihtoja tehty ja vanhassa koneessa ne tallennettu?

Jos jokin erityinen askaruttaa, kysy ihmeessä. Jos en itse osaa, selvitän ja ratkaisemme.

Ota yhteyttä – luottamuksella.

Talvi 2021 asiakasinfo – terveisin Jari

= = = =

Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi | Twitter@DoAudit |

// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT auditointi

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on doaudit-etusivun-info.png