Hyvät lukijani,asiakkaani ja yhteistyökumppanit

kesä 2021 on ollut sopivan kiireistä aikaa ja erilaisia toimeksiantoja on ollut laidasta laitaan. Erityisesti tietoliikenneasiat olleet sellaisia joissa on asiakkaan puolia yritetty pitää kun koko perusinfraa on korjattu erilaisin toimenpitein. Syksyn ja talven 2021 osalta > Windows 11. Kysy lisää käytännön kokemuksista.

Varaa aika

Lappeenranta ja 5G

Lappeenrannassa ollaan Venäjän rajan läheisyydessa ja ollut paljon 5G – yhteyksistä tai siis niiden puuttumisesta. 27.4.2021 alkaen Elisan 5G-verkko kattaa ison osan Lappeenrantaa. Kattavuus: kaupungin keskusta, Kimpinen, Harapainen, Reijola, Mattila, Kesämäki, Kuusimäki, Voisalmi ja Kourulanmäki.

Valitettavasti mainokset lupasivat suurempaa kattavuutta kuin mitä se tällä hetkellä Lappeenrannassa. Kysele tarkemmin millainen tilanne 5G osalta Etelä-Karjalassa on eri operaattoreiden osalta elokuussa 2021.

#5G #Lappeenranta

WordPress ja säännöllinen ylläpito

Artikkelikuvan järjestelmällä on 40 % markkinaosuus WWW-sivujen osalta ja aivan karseita ympäristöjä tullut vastaan alkuvuoden aikana. ITSEKSEEN eivät mitkään sisällöt päivity ja vielä vähemmän asiakkaan kannattaa kommentoida asiaa jos hän itse ei halua panostaa omien WWW-sivustojen osalta asiaan. 100 Euron vuosimaksulla Internet – operaattorin suuntaan kun ei saa mitään muuta kuin levytilan mutta eipä juuri muuta.

Pari karseaa esimerkkiä:

Ostetaan Etelä-Saimaan etusivu ja laitetaan koko sivun mainos. Nettisivut muotoa www.mainostavayritys.fi MUTTA sähköposti on muodossa mainostavayritys@wippies.com, mainostavayritysoy@gmail.com, firman.henkilo@pp.inet.fi. Ja WWW-sivut ei toimi mobiilisti ja some-päivityksiä tehty viimeksi silloin kun ne avattu.

Pikkuilmoitus lehdessä ja/tai Facebookissa, Instagramissa tai muualla sähköisenä versiona. Täynnä kir(j)otusvirheitä tai linkit ei toimi.

Yritys toimii esim. mainostoimistoalalla tai graafisen suunnittelun alalla > omat sivut ovat täysin out-of-date.

Organisaatiolla ei ole rahaa ja halua aktiivisesti päivittää nettisivuja ja/tai sosiaalista mediaa. Kiva kysellä eri jutuista mutta oikeasti ei jalkauteta toimintaan.

Sähköposti – kalenteri – yhteystiedot

Otetaan käyttöön kunnollinen pilvipalvelu ja paras eli Microsoft Office 365. Tunnuksia ja muita tarpeen mukaan tarvittava määrä. Organisaatioille jotka tarvitsevat Office-sovellukset eri laitteisiin sekä ammattimaisen sähköpostin, tiedostojen pilvitallennustilaa, verkkokokoukset ja keskustelut Microsoft Teamsin avulla.

OneDrive ja Sharepoint ovat tavat joilla jaetaan tietoa ulkopuolisille ja voidaan käyttää sisäisessä tai ulkoisessa käytössä.

Oletko tehnyt omakohtaisen IT-riskikartoituksen?

eli pikainen riskiarvio omista IT-jutuista ja samalla systeemeistä mitä käytössä, niiden varmuuskopioinnissa ja palautusprosessista ja kenties myös hintalappunen itse arvioiden noilla.

Jos olen ilman järjestelmää X (ohjelmaa X), tulenko toimeen tunnin, puoli päivää, vuorokauden, viikon, kuukauden ja erityisesti sen miten datan saa takaisin. Kuinka paljon aikaa ja rahaa palaa jos haluan päästä tilanteeseen jolloin ohjelma X tai laite Y lopetti toimintansa.

ET – erityistoimeksiannot jatkuvat

erityistoimeksiannot jatkuvat. Onko tarvetta saada uusi järjestelmä käyttöön taloushallinnossa? https – kuinka se aktivoidaan? Kuinka saan kytkettyä verkkokaupan ja muut ominaisuudet osaksi yrityksen järjestelmää? Saanko selvitettyä kaikki salasanat kun laitevaihtoja tehty ja vanhassa koneessa ne tallennettu?

Jos jokin erityinen askaruttaa, kysy ihmeessä. Jos en itse osaa, selvitän ja ratkaisemme.

Ota yhteyttä – luottamuksella.

Syksy 2021 asiakasinfo – terveisin Jari

= = = =

Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi | Twitter@DoAudit |

// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT auditointi