Arvoisa lukijani ja asiakkaani,

erityistoimeksiannot – sähköinen (todiste)aineiston tutkinta, pilvipalvelut, Office 365, SEPA ja tietoliikenne. Nuo asiat joiden kanssa olen viikottain tekemisissä. Alla olevia asioita on kesän 2011 asiakasinfossa hieman valotettu lisää.

Ota rohkeasti yhteyttä oman ympäristösi osalta.

kesäterveisin Jari, 040 566 8833, jari.harju(at)doaudit.fi

Erityistoimeksiannot – sadetta, räntää ja lunta tupaan

Kiintolevy ei lähde käyntiin tai salasanat hukassa esimerkiksi Office 2010:n osalta? Jos tarvetta saada Office 2010 – dokumentit auki, ota yhteys =>  onnistuu. Lähinnä Office-dokumenttien avaaminen liittyy samalla lex Nokia – asioihin. Salasanojen aukaiseminen (tahallinen, unohtunut, kuolemantapaus, väärinkäyttö, force majoure) liittyy hyvin usein NDA – Non-Disclosure Agreement – asioihin.

Uutena alueena myös Applen tuotteet (Mac OS X, iPhone ja iPad). Niihin löytyy myös erilaisia ammattilaisten työkaluja.

Kerron samalla 180 muuta tiedostomuotoa eri käyttöjärjestelmien osalta+ lisäksi sen kuinka voidaan unohtunut Windowsin Administrator/Järjestelmänvalvojan tunnus resetoida. Nämä ovat lähinnä lex Nokia asioihin liittyviä myös osin.

Samoin rikkoutunut kiintolevy, ei käynnisty ulkoinen USB- tai verkkopohjainen NAS-asema tai tietokanta seonnut => ota yhteyttä, Computer Forensics – työkalut käytössäni.

Ota aiheesta yhteyttä – luottamuksella.

Kesän 2011 aikana tapahtuu – osin myös Pilvistä?

Koulujen taas alkaessa elokuussa 2011 on tullut monia suuria muutoksia. Microsoft on julkaissut Office 365 – konseptinsa myös Suomessa. Lisäksi hakukonejätti Google on pudottanut tuen pois vanhemmilta selaimilta. Google lopetti IE 6 – selaimen tuen jo aikaisemmin ja elokuun 1. päivänä lopetetaan tuki seuraavilta selaimilta:

  • Mozilla Firefox 3.5
  • Internet Explorer 7
  • Safari 3

Lisäksi Apple julkaisi 6.6.2011 oman Apple iCloud – palvelunsa. Microsoft Office 365 julkaistaan 28.6.2011 => olemme siis menossa kohti pilviä, eikö vaan?

Mitä voit itse tehdä ja tarkistaa pilvipalveluiden osalta. Ainakin tietoliikenneverkkosi, Windows-ympäristösi ja sen tilanteen? Tarkista se SuoraanSuoneen – skannauksella.

Ja mikäli käytössäsi on vanhoja selaimia ja XP-koneita, ota yhteyttä. Ne on helpointa tarkistaa myös SuoraanSuoneen – skannauksella. Tällöin IT auditointityökalupakista valitaan tilanteeseen sopivin tai sopivimmat työkalut.

Sääennusteen teko? – soveltuuko Microsoft Office 365 meille?

Ja otetaanko 25 Gigatavun postilaatikko samalla käyttöön? Office 365 julkaistaan maailmanlaajuisesti 28. 6.2011. Toukokuun lopussa on myös ensimmäiset Office 365 – asiakasprojektit tehty ja siirrytty käyttämään Exchange Online, SharePoint Online ja Lync Online palveluita.

25 Gitavatun postilaatikko aina käytössä
Office 2010 aina käytössä (Word, Excel, PowerPoint, OneNote)

IT auditoinnin avulla saadaan ensin kuva nykytilanteesta ja sen perusteella mietitään mikä ratkaisu on paras yrityksellesi.

Jari Harju, 040 566 8833

PS: Mobiilikäyttö lisääntyy edelleen => OP-mobiili tullut myös Applen laitteille joten Nordean ja Sampo Pankin sovellusten lisäksi