Tervehdys Arvoisa Lukijani ja Asiakkaani,

Eniten teen edelleen “heittovaihtoja”, operaattorilta toiselle, puhelimesta/tabletista toiseen merkkiin/käyttöjärjestelmään ja datan siirtoja taustajärjestelmistä toiseen ja vastaavia toimeksiantoja., Lisäksi hengenpelastusta tietojen osalta,  IT-ympäristöjen päivityksiä tai autan organisaatioissa järjestelmien osalta.

Summa summarum: Windows – ympäristöt, pilvipalvelut ja uusin teknologia (kannettavat, tabletit, puhelimet), siinä pääkohtia edelleen myös vuoden 2017 osalle.

Microsoft Office 365 pilvipalvelu

Näitä olen tehnyt vuodesta 2011 alkaen. Ota yhteyttä jos asia ajankohtainen ja tarvetta selvittää nykyinen tilanne ja miten siirrytään nykyaikaan.

Windows 10 ja ilmainen päivitys

29.7.2016 Windows 10 tuli yhden vuoden ikään ja sen jälkeen koko syksy on ollut Windows 10 ja MS Office 365 migraatioita. Kiitoksia asiakkaille! Tietenkin erityistoimeksiannot ja muut toimeksiannot työllistäneet sopivassa määrin. Erilaisia konsultointeja mitä erikoisimmista asioista on tehty, ja niistä onnistuneesti selvitty.

“Ilmaisuus” tuli ja meni ja 2.8.2016 alkaen Microsoft alkoi jakamaan Windows 10 Anniversary – päivitystä johon on koottu vuoden aikana tulleet päivitykset ja korjaukset. Windowsin eri versioista voi tehdä päivityksen eri tavoin. Windows XP ja Windows Vista ovat sellaisia joista päivitys ei mene kuin Strömsossa.

[table id=6 /]

Mobiilin käyttö lisääntyy koko ajan

Joulukuun aikana on asiakkaille laitettu mm. joulutervehdyksiä heidän asiakkaille tai katsottu yhdessä miten ja millä päätelaitteilla eri systeemeitä käytetään. Eräissä sivustoissa 80 % kaikista kävijöistä tulee mobiilisti, pääosin puhelimella, sen jälkeen tabletilla ja vasta viimeisenä tietokoneella. Olen aikaisemminkin jo maininnut, pystysuorat nettisivut oletuksena. Mikä yritys tai organisaation siirtyy pelkästään sellaisiin? Instagram, Facebook, Whatsup, kaikkia niitä käytetään puhelimella, pystysuoraan.

Pienenä kertauksena kesältä alla oleva esimerkki muutoksesta.

Tässä pikainfona muutamista sivustoista kesältä 2016 erään la-su statistiikkaa jolloin huomaa suoraan sen että iltaisin ja viikonloppuisin sivustoja käytetään puhelimella ja/tai tabletilla.

Taulukkoa ID 3 ei ole olemassa.

Kuva havainnollistaa kehitystä vielä paremmin:

[supsystic-table-diagram id=’7′]

 

[supsystic-table-diagram id=’8′]

 

Miten on sinun sivustojesi laita? Ottavatko ne huomioon kehityksen joka alkoi viimeistään Lontoon 2012 olympialaisissa?

Digilehti?

Syksyn aikana tein myös muutamia digijulkaisuja aikaisempien vuosien tapaan, esimerkiksi:

Jos asia ajankohtainen, ota yhteyttä ja tehdään sinunkin julkaisuistasi digiversio. Esimerkkinä myös Windows 10 Secrets digilehden muodossa

WordPress auditoinnit ja konsultointi

Asiakkaiden pyynnöstä olen tehnyt aluksi epävirallisia tarkistuksia myös WordPress – ympäristöön mutta nyt teen niitä myös IT auditointien tapaan myös konsultoimalla. Mitä ja millaisia WordPress auditointeja ja konsultointeja teen? Lue lisää.

Ota rohkeasti yhteyttä, katsotaan WWW-sivustosi tilanne ja miten, miksi ja mitä kaikkea WordPress – ympäristöösi on asennettu. Saat sen perusteella WordPress – raportit, korjaustoimenpiteet ja suositukset miten ja mitä sen osalta kannattaa tehdä.

Erilaisia vaihtoehtoja edelleen tarjolla

Erinomaisen hyvää talvea, uutta vuotta 2017 ja ota ihmeessä rohkeasti yhteyttä. Katsotaan yhdessä ja yhteistyössä Sinun ympäristöäsi.

Joulukuun  2016  – terveisin Jari

Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi |
// IT auditointi & erityistoimeksiannot // haastavien IT-ympäristöjen konsultointia // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // tietoliikenne ja Computer Forensics