Tervehdys Lukijani ja Asiakkaani,
loka-marraskuussa 2014 on tapahtunut paljon. Windows 10 testiversion käyttö on itselläni ollut jokapäiväistä puuhaa ja lisäksi ensi vuonna tuleva Office 2015 tuo mukaan uusia ominaisuuksia. Office 2015 testiversion osalta voi kysellä allekirjoittaneelta myös käytännön kokemuksia.
Olet miettimässä pilvipalveluista? Yksi hyvä tapa on aloittaa pilvipalveluiden mahdollisuuksien sekä niiden tuomien mahdollisten kustannussäästöjen kartoittamisella. Ota yhteyttä IT auditoinnin osalta.
Piilo-ominaisuus Windows 8.1:n kosketusnäytöissä
Windows 8.1:n mukana tulee kosketusnäytöille ohjelma joka on piilotettu mutta toimii ok. Sen nimi on slidetoshutdown.exe ja se löytyy c:windowssystem32 – hakemistosta.
Hiiren oikean nappulan avulla voit tehdä aloitusnäytölle tai tehtäväpalkkiin kiinnityksen.
Homma toimii ok, ota ihmeessä käyttöön!
Onko käytössäsi verkkokauppa tai olet suunnittelemassa sellaista?
Jos olet suunnittelemassa verkkokaupan perustamista niin ota yhteyttä. Olen tehnyt auditointeja ja selvityksiä erilaisista verkkokaupoista ja erityisesti niiden integroimisesta maksutapoihin tai taustajärjestelmiin. Monia yllätyksiä ja piilokustannuksia jää käymättä jos vain hankit ensimmäisen verkkokaupan jota tarjotaan. Erityisesti varastosaldon ja logistiikan hoitaminen ostosten jälkeen on usein se kompastukivi mihin moni verkkokauppa kaatuu. Ja vielä useammin se kaatuu siihen että ulkoasua viilataan aivan liikaa ja unohdetaan se että miten ja mitä tuotteita on tarjolla ja kuinka se tarjotaan asiakkaan ostettavaksi mahdollisimman helpolla ja toimivalla tavalla.
Kysy ihmeessä lisää verkkokauppojen auditoinnista ja konsultoinnista.
WordPress, Joomla tai Drupal?
WWW-sivujen alustaksi valitaan nykyään entistä enemmän valmiita paketteja tai tuotteita. Kaikkein yleisimmät ovat WordPress, Joomla ja Drupal. Mikäli nettisivustosi on tehty ihan HTML-koodilla ja joku siirtelee haluamiasi nettisivujen päivityksiä FTP-tiedostosiirtoina tai vastaavalla tavalla ja/tai et pääse niitä itse muuttamaan => kiireen vilkkaan mieti palveluntarjoajan vaihtoa.
De facto standardi oli vuonna 2010 tämän näköinen/tyylinen:
Sivustoilla oli joko ylhäällä tai vasemmassa reunassa menu-palkki tai menu-valinta, ja se oli tehty tietokoneiden näytöille sopivaksi. Noin vuodessa monet nettisivut saivat lisää ominaisuuksia ja näyttivät tältä:
Sosiaalisen median nappulat alkoivat nostaa päätään ja tehtiin sivuista useammalle palstalle näkyviä osioita. Ja kun Apple iPad tuli markkinoille, kaikista nettisivuista on nykyään tullut eri kokoisia laatikoita, neliön, suorakaiteen muotoisia ja sormella tökitään sivustoja:
Jos sinä omistat fi-tunnuksen. com-tunnuksen, net-tunnuksen niin vähintään sinulla pitäisi olla saatavilla ylläpito-tunnukset hätätapauksia varten. Lisäksi tilaa Viestintävirastolta verkkotunnuksen valtuutusavain pöytälaatikkoon/kassakaappiin koska sen avulla voit vaihtaa fi-tunnuksen osalta toimittajaa/palveluntarjoajaa.
Nämä kaksi asiaa ovat ihan perustavaa laatua olevia mutta mikäli haluat että sivustosi on myös teknisesti ajantasalla, pyydä IT auditointi WWW-sivustosi osalta. Samalla voin kertoilla mikä on nykypäivää nettisivustolla ja kuinka sen voi integroida osaksi taustajärjestelmiä ja kaikki sosiaalisen median tavat voidaan suoraan integroida osaksi nettisivujen normaaleja toimintoja. Eli saat nykyään uuden jutun/artikkelin kirjoittamisen yhteydessä yhden napin taakse ominaisuuksia kuten suora Twitter-julkaisu, suora Facebook-julkaisu, suora Instagram-julkaisu samalla vaivalla kun teet uuden artikkelin.
Kysy ihmeessä lisää WWW-sivujen auditoinnista ja konsultoinnista.
Mitä muuta ennen joulua ja alkuvuoden 2015 aikana?
Jatkan erityistoimeksiantoja, mm. Windows 8.1, Office 365 ja Office 2013 sellaisia yhdessä uusien älypuhelinten osalta joiden kanssa olen viikottain tekemisissä. Edelleen siis sovelletaan sekä uutta että vanhaa, hyvin toimivaa tekniikkaa mahdollisimman käytännöllisesti siis.
Kotikäyttäjät ja joulupakettiin
Kotikäyttäjät eivät ole asiakkaitani mutta esim. kiintolevyn rikkoutumiskysymykset, ohjelmistojen päivitykset, lisenssit, onko paras puhelin Samsung, Nokia vai Apple?, kannattaako hankkia Mac vai Windows?, voinko asentaa Officen version kuinka moneen koneeseen?, miten siirrän ohjelman toiseen laitteeseen yms. kysymykset joihin tottakai vastailen.
Ja mitä joulupukin konttiin? Minun suositukseni on kosketusnäytöllinen Windows 8.1, ja puhelimissa sekä tableteissa ei oikein muuta saa kuin kosketusnäytöllisiä kapuloita. Lisäksi kannattaa tarkistaa että ne noudattavat uusimpia standardeja. Kokeile näkyykö ko. laitteen sivuilla esim. tämä https://www.doaudit.fi/ kunnolla. Sivu noudattaa HTML5 – standardia ja viimeisiä mobiiliasioita mm. skaalautuvuuden osalta. Jos se ei näy, katso toista laitetta, eikö vaan?
Niiden pitäisi näkyä tämän tyylisesti:
Zoomaile ja katso miltä näyttävät esim. Samgungin, Lumian tai Applen näytöillä ja sen perusteella päättele onko käsissäsi oleva laite nykypäivää. Jos haluat infoa miten ja mitä pitää ottaa huomioon sosiaalisen median, mobiiliteemojen ja uusien selainten osalta niin voidaan käydä läpi ilman muuta muun tietoteknisen auditoinnin ja konsultoinnin yhteydessä.
Oikein hyvää talven odotusta ja ota ihmeessä rohkeasti yhteyttä.
Marraskuisin ja talven odotusterveisin 2014 – terveisin Jari
Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi |
// IT auditointi & erityistoimeksiannot // haastavien IT-ympäristöjen konsultointia // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // tietoliikenne ja Computer Forensics