Arvoisa lukijani ja asiakkaani,

Lokakuussa ei ole vielä talvi mutta se on tulossa, eikö vaan? Aikaistin talvi 2012 – kirjoitustani kahdesta syystä: Windows 8 ja Windows Phone 8. Molemmat ilmestyvät lokakuun lopussa – marraskuun alussa ja takuuvarmasti vaikuttavat loppuvuoden aikana sekä kuluttaja- että yrityspuolella.

Windows 8

Windows 8:n osalta on käyty keskustelua pitääkö Start/Käynnistä nappulaa olla vasemmalla alhaalla:

Windows 8 perusnakyma

Olen käyttänyt itse beta- ja esiversioita että myös kauppaan tulevaa versiota ja en ole kaivannut sitä. Kaikki Windowsin pikanäppäimet toimivat ihan samalla tavalla kuin Windows 7-koneessa. Tottakai muutos on suuri Windows XP – käyttäjille mutta niin se on myös Office 2003 – käyttäjille jos sieltä hyppää Office 2010 – versioon.

Voit lukea myös Windows 8 Preview kokemuksistani (beta ja Preview-versiot) ja kokemuksiani Windows 8 Pro- versiosta. Kannattaa miettiä miten erityisesti Windows XP ja Office 2003 – ympäristöistä siirtyminen on toteutettavissa. Jos käytössä on Windows 2003 Small Business Server – (ja siellä oleva Exchange 2003 – sähköpostipalvelin) ympäristö, alkaa olla todellinen ongelma ko. ympäristön päivittäminen ajan tasalla. 

Office 2013

Microsoft Office on siirtynyt myös pilveen. Tällä hetkellä on tarjolla Office 2013 Preview – esiversio. Sen osalta voit lukea myös Office 2013 – käyttökokemuksistani. Office 2007 – käyttäjät ovat sellaisella tasolla että päivitys ei välttämättä ole vielä ajankohtainen ja Office 2010 – käyttäjät voivat odotella uuden 2013 – version osalta. Mutta erityisesti Office 2003 on niin vanha että se ei tue mitenkään uusimpia tiedostomuotoja ja Microsoftin Office Web Apps – tapaa työskennellä missä tahansa, millä päätelaitteella tahansa. Microsoftilla se kulkee nimellä Office 365, ja Googlella on yritykselle vastaava tapa toimia Google Apps for Business – nimellä.

Pilveen vai ei?

Pilvipalveluita on mainostettu erilaisiin käyttötarkoituksiin mutta kannattaa miettiä asiaa kerran tai pari. IT auditoinnin avulla voidaan selvittää mikä on nykyinen tilanne, mitä halutaan ja mitä on mahdollista. Samalla käydään läpi eri vaihtoehtoja ja otetaan huomioon myös älypuhelimet, tabletit ja muut vaihtoehdot jos niille tarvetta.

ET – erityistoimeksiannot

Olen aikaisemminkin maininnut että nettisivuiltani ei löydy asiakkaiden nimiä. Tämä pätee edelleen enkä usko että tämän asiakkaan nimi myöskään selviä suoraan:

profiili esimerkki

Se jääköön minun ja asiakkaan väliseksi kuinka selostin asian Windows XP – koneen osalta. Kyseessä oli alunperin kiintolevyn palautus ja siitä saatujen tiedostojen ja Outlookin PST-tiedostojen + sähköpostisanomien palautus viimeiseltä viideltä vuodelta. Datan siirto Windows 7 – ympäristöön onnistui ok mutta erityistoimeksinnot ovat siis laidasta laitaan, eikö vaan? 

ET – erityistoimeksiannot jatkuvat edelleen ja ota ihmeessä rohkeasti yhteyttä. Sovelletaan sekä uutta että vanhaa, hyvin toimivaa tekniikkaa mahdollisimman käytännöllisesti siis.

terveisin Jari

Jari Harju
jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833

DoAudit Oy
Lentokentäntie 75, 53600 Lappeenranta | https://www.doaudit.fi |

// IT auditointi & erityistoimeksiannot // haastavien IT-ympäristöjen konsultointia // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // tietoliikenne ja Computer Forensics