Hyvä Lukijani ja Asiakkaani,

heti alkuun tärkein eli jos on jotain kysymyksiä tai haluat kysyä jotain, niin…

tai

Itse IT-alalla olen ollut käytännössä 30 vuotta, joko opiskelijana, kesätöissä, lopputyöntekijänä tai eri yritysten ATK-, tietohallinto- tai IT-osastoilla. ATK-taidot oli silloin terminä, nyt puhutaan IT-alkuisista tai ICT-aiheista mutta samaa asiaa eri termein, eikö vaan?

Mitä vuonna 2019? Ainakin ohutta yläpilveä (cloud)…

Mitä on vuoden 2019 asioina ATK-alalla? Kevään 2019 asiakasinfoni kertoo pääkohdat IT auditoinnin ja uusien trendien osalta tälle vuodelle. Aina niistä osa menee pieleen mutta ainakin ohjelmistojen ostaminen pilvestä ja lisensiointitapojen muutos on se megatrendi johon kaikki ICT-alan yritykset panostavat seuraavan 6-12 kk aikana.

Tästä jatketaan kohti seuraava kvartaali eli 25 vuotta – lämpötila nousee, konesalit häviävät ja palvelut tulevat kuu- tai Mars – palvelusta?

Yhdistykset ja seurat ja miten niiden kanssa menettelen?

Minulta kysellään tasaisesti eri yhdistysten ja seurojen kyselyjä joita saan ja joista kysellään. Käyn normaalisti läpi ainakin alla olevat kohdat.

Mikäli yhdistyksen tai seuran toiminnan perustana olevat nettisivut ovat kaudelta kivi, paperi ja sakset ja niitä ei päivitetä, ollaan lähtökohtaisesti ongelmatilanteessa. Tai niiden osalta ei ole mietitty eri funktioita (toiminnat, yhdistyksen jaostot, johtokunta, eri osien vastuuhenkilöt ja päivitysvastuut yms.) jolloin pitäisi ensin käydä läpi perusprosessit kuten kuinka liityn yhdistykseen, miten tiedotetaan asiat ja kuinka jäsenistöä sitoutetaan. Lisäksi jäsenrekisterin osalta on oikeastaan turha puhua EU-lainsäädännön aiheuttamista muutoksista jos se on yhdessä Excel-taulukossa ja kirjanpito hoidetaan manuaalisesti kantamalla kuitit tilitoimistoon. Nämä selviävät useimmiten ensimmäisellä keskustelulla ja mikäli emme pääse yksimielisyyteen, asia on selvä ja joko etenemme tai sitten emme.

Eli myös asiakasprojekteissa MIETITÄÄN ENSIN vaihtoehdot ja prosessit, sitten vasta hutkitaan ja tutkitaan suurempia tietojärjestelmämuutoksia, eikö vaan?

Teen edelleen “heittovaihtoja”, operaattorilta toiselle, puhelimesta/tabletista toiseen merkkiin/käyttöjärjestelmään ja datan siirtoja taustajärjestelmistä toiseen ja vastaavia toimeksiantoja. Lisäksi normaaleja ja tuttuja hengenpelastusta tietojen osalta,  IT-ympäristöjen päivityksiä tai autan organisaatioissa järjestelmien osalta.

Summa summarum: Windows – ympäristöt, pilvipalvelut ja uusin teknologia (kannettavat, tabletit, puhelimet), siinä pääkohtia edelleen myös vuodelle 2020.

 

Windows – työelämän pituinen suhde joka jatkuu edelleen joka kvartaali vahvasti

Mac on Mac mutta 90 % asiakkaistani käyttää Windows-ympäristöjä, myös Macillä. Lisäksi Safari – selain ei vaan toimi kunnolla monissa nettipohjaisissa sovelluksissa joten Chrome ja Firefox ja etätyöpöytäyhteydet Windows-palvelimiin se millä Mac-käyttäjät kiertävät ko. ongelmia. Suhteeni Windowsiin jatkuu edelleen seuraavan kvartaalin (25 vuotta), siis vuoteen 2042 asti, rakkaudesta lajiin!

Erilaisia vaihtoehtoja edelleen tarjolla

Erinomaisen hyvää syksyn odotusta ja ota ihmeessä rohkeasti yhteyttä. Katsotaan yhdessä ja yhteistyössä Sinun ympäristöäsi.

Elokuussa 2019 Jari, #24 – aina ja ikuisesti

= = = =

Jari Harju | +358 40 566 8833 | Lappeenranta | https://www.doaudit.fi | Twitter@DoAudit |

// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT konsultointi  


Jari on erikoistunut uusimpien teknologioiden soveltamiseen käytännössä, kohderyhmänä pienet ja keskisuuret yritykset Etelä-Karjalassa. Hän tekee samalla riippumatonta ja puolueetonta IT auditointia, erityistoimeksiantoja ja konsultointia erityisesti Microsoft – ympäristöissä. Microsoft Office 365 – ympäristön osalta DoAudit Oy oli pilottina lokakuusta 2010 alkaen kun se tuli maailmanlaajuiseen käyttöön heinäkuussa 2011. Sen jälkeen käytännössä kaikki sähköpostiprojektit ovat olleet MS Office 365 – ympäristöihin siirtymisiä.