Elokuun terveisin arvoisa lukijani,

kesän 2014 asiat olivat osaltani ennen muuta Windows 8.1 ja Office 2013 migraatiot, erilaiset pilvipalvelut, uutena asiana tekniset WordPress auditoinnit ja tietoliikenneverkkojen uusimisprojektit. Windows XP on edelleen vahvasti mukana monissa eri sovelluksissa ja niiden osalta syksyllä tehdään erilaisia operaatioita.

Kuinka voin selvittää oman ympäristöni tilan?

Yksi hyvä tapa on aloittaa pilvipalveluiden mahdollisuuksien sekä niiden tuomien mahdollisten kustannussäästöjen kartoittamisella. Ota  yhteyttä IT auditoinnin osalta.

Kosketusnäyttöominaisuudet kehittyvät edelleen

Kun kesä 2014 asiakasinfossa kertoilin Apple iPadin Office for iPad – versioista niin kesän aikana “mobiiliresponsiivisuus” on lisääntynyt edelleen keskusteluissa. Sehän näkyy tablettien käytössä ja tietenkin siinä miten eri nettisivut skaalautuvat eri kokoisissa päätelaitteissa.

office-for-ipad

Esimerkkinä doaudit.fi sivuilla tammi-kesäkuu 2014 välisenä aikana käydyt mobiililaitteet %-osuus:

selaimet_Doauditin_sivuilla_mobiilisti_1-6-2014

Kysy lisää ja ota rohkeasti yhteyttä eri vaihtoehdoista! Käydään samalla koko IT-ympäristösi läpi. Mobiiliresponsiivisuus tulee siinä samalla esille.

Mitä muuta syksyllä 2014?

Jatkan erityistoimeksiantoja, mm. Windows 8.1, Office 365 ja Office 2013 sellaisia yhdessä uusien älypuhelinten osalta. Edelleen siis sovelletaan sekä uutta että vanhaa, hyvin toimivaa tekniikkaa mahdollisimman käytännöllisesti siis. Kesällä törmäsin vielä Windows 2000 Workstation – koneisiin joten niiden osalta yhdessä MS-DOS-ympäristöjen kanssa edelleen tieto-taito tallella!

Kotikäyttäjät eivät ole asiakkaitani mutta esim. kiintolevyn rikkoutumiskysymykset, ohjelmistojen päivitykset, lisenssit, onko paras puhelin Samsung, Nokia vai Apple?, kannattaako hankkia Mac vai Windows?, voinko asentaa Officen version kuinka moneen koneeseen?, miten siirrän ohjelman toiseen laitteeseen yms. kysymykset joihin tottakai vastailen.

Responsiivisuus yhtenä syksyn 2014 trendinä edelleen nettisivuilla

Kokeile näkyykö ko. laitteen sivuilla esim. tämä http://www.doaudit.fi/ kunnolla. Sivu noudattaa HTML5 – standardia ja viimeisiä mobiiliasioita mm. skaalautuvuuden osalta. Jos se ei näy, katso itsellesi toista laitetta, eikö vaan?

Niiden pitäisi näkyä tämän tyylisesti:

DoAudit_mobile_responsive_design_konsepti

Ota ihmeessä rohkeasti yhteyttä.

Elokuu 2014 terveisin Jari

Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833

DoAudit Oy Lappeenranta | http://www.doaudit.fi |

// IT auditointi & erityistoimeksiannot // haastavien IT-ympäristöjen konsultointia // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // tietoliikenne ja Computer Forensics