Arvoisa lukijani ja asiakkaani,

erityistoimeksiannot,  pilvipalvelut, Office 365 ja tietoliikenne. Ja lisäksi Google+, älypuhelimet & tabletit ja niiden hyödyntäminen osana päivittäistä käyttöä, siinä pähkinänkuoressa se mitä olen tehnyt viimeisen kahden kuukauden aikana. Genesis? Siitä löytyy lisätietoa tästä artikkelista. Ja myös Annasta, sekin selviää syksyn 2011 – asiakasinfosta.

Alla olevassa syksy 2011 – asiakasinfossa lisää siis ko. asioista.

Ota rohkeasti yhteyttä!

elokuun terveisin Jari

Symbian Anna – uusi päivitys E7-puhelimille

Nokian N8 ja E7 ovat aiheuttaneet ongelmia käyttäjille ja kesän aikana on tullut iso päivitys businesskäytössä suositulle Nokia E7 – puhelimelle.

Miltä uusi Symbian Anna näyttää asennuksen jälkeen? Katso lisää “karusellikuvista” tämän artikkelin alusta. Siinä on Nokia E7 näkymä Anna-päivityksen jälkeen.

Google+ – seuraava Facebook tai sen korvaaja?

Katsoin Google+ – palvelua lähinnä miten se toimii. Facebookiin verrattuna siinä voi/saa/pitää miettiä paljon tarkemmin millaisia piirejä haluat itsestäsi näyttää ja millä tasolla. Mutta yksi huomio tuli heti itselleni ja osin hälytyskellot soivat kun otin palvelua käyttöön älypuhelimella. Ensimmäinen kysymys johon piti vastata “Yes” mikäli haluaa Google plussan käyttöön: “Haluatko kertoa sijaintisi Google+ – palvelulle?”. Jos vastaa ei, ei myöskään hyväksy palvelun ehtoja ja käyttö tyssää 1. kysymykseen.

Google+ iPhonella
Google+ ryhmät

Muutamassa muussakin palvelussa sijaintitiedon kertominen on kynnyskysymys mutta esimerkiksi karttapalveluissa, pankkipalveluissa yms. se osin luonnollinen koska sen perusteella löytää lähimmän reitin tai Otto-automaatin sijainnin. Mutta tarvitseeko sijaintiani kertoa jokaisen sanoman osalta? Facebook, LinkedIn ja Twitter soveltavat samaa asiaa myös, sijantitietoa on mahdollista laittaa niissä myös päälle/pois. Samalla Google+ clienttia on alettu julkaisemaan Windows- ja Mac OS X – käyttöjärjestemien lisäksi Android-, iOS- ja Symbian-laitteille.

Sosiaalisen Median (SOME) osalta kannattaa käydä läpi mitä palveluita yrityksesi tarvitsee, vai tarvitseeko mitään niistä. Samalla kannattaa käydä läpi IT auditoinnin yhteydessä erilaiset tavat ja käytännöt. Voiko meidän yrityksemme saada lisäarvoa uusimmista kommunikointitavoista? Esimerkiksi Office 365:n mukana tuleva Lync on osin nuorison suosikin Messengerin, osin videopuheluistaan tutun Skypen ja erilaisten etätyöpöytäohjelmistojen yhdistelmä. Sen käyttöönotto vaatii tosin muutakin suunnittelua, tietoliikenteen, yhteyksien ja ohjelmistojen osalta samalla kertaa.

Office 365 – soveltuuko se meille?

Tämä on hyvä kysymys mutta suin päin ei kannata rynnätä viemään sähköpostia ja kalenteria joko Hollantiin tai Irlantiin Microsoftin konekeskukseen. Samalla kannattaa miettiä muutakin toimintaa, toimintatapoja, prosesseja ja miten voi hyödyntää Lync- ja SharePoint-ympäristöjä. Ne tulevat kuitenkin vakiona kk-kuluissa per käyttäjä mukana Microsoftin Office 365-paketissa.

Kysy pilvipalveluista lisää, kesän ja syksyn aikana menossa useampikin projekti tämän tiimoilta. Ja samalla voidaan miettiä mm. WordPress – Joomla – Drupal – SharePoint – yhdistelmiä osana Internet-, Extranet- ja Intranet-projekteja.

 

Genesis ja PageLines

Näistä voi lukea pääsivulla olevista linkeistä jotka löytyy ? – alasvetovalikosta. Tykkään siis Genesiksestä mutta tarkoittaa tässä tapauksessa muuta kuin Phil Collins – Genesis – yhdistelmää.

Erityistoimeksiannot

Kiintolevy ei lähde käyntiin tai salasanat hukassa esimerkiksi Office 2010:n osalta? Jos tarvetta saada Office 2010 – dokumentit auki, ota yhteys => onnistuu. Lähinnä Office-dokumenttien avaaminen liittyy samalla lex Nokia – asioihin. Salasanojen aukaiseminen (tahallinen, unohtunut, kuolemantapaus, väärinkäyttö, force majoure) liittyy hyvin usein NDA – Non-Disclosure Agreement – asioihin. 200 muutakin tiedostomuotoa aukeaa lisäksi.

Syksyllä tapahtuu, ole yhteydessä ja kysele lisää.

terveisin Jari

 ” src=”https://doaudit.fi/2021-versio/wp-content/uploads/2011/03/Office365_Japa_Lync2010.jpg” alt=”” width=”241″ height=”350″ />

 

Kiintolevy ei lähde käyntiin tai salasanat hukassa esimerkiksi Office 2010:n osalta? Jos tarvetta saada Office 2010 – dokumentit auki, ota yhteys => onnistuu. Lähinnä Office-dokumenttien avaaminen liittyy samalla lex Nokia – asioihin. Salasanojen aukaiseminen (tahallinen, unohtunut, kuolemantapaus, väärinkäyttö, force majoure) liittyy hyvin usein NDA – Non-Disclosure Agreement – asioihin.