Tervehdys Arvoisa Lukijani ja Asiakkaani,

Plumbago? Piirrokseni sormella ko. ohjelmalla on tämän sivun artikkelikuvana. Ja löytyy Windows 10- ja Windows 8 – laitteille Windows Kaupasta. Vähän samanlainen kuin OneNote – kokeile ja ota käyttöön kosketusnäytöllisissä laitteissa erityisesti.

Windows Vista ja XP – tilanne helmikuussa 2016

Miten teen Windows Vistan päivityksen? – yksi yleisin kysymyksistä tammikuussa. xp-ja-vista-google-chrome-ilmoitus

Yksi syy on siinä että Google Chromen selain ilmoittaa Windows XP ja Vista – koneissa “Tämän tietokoneen Google Chromen päivittäminen lopetataan pian, koska Windows XP:n ja Windows Vistan tuki lakkaa”.

Windows XP on edelleen erityiskäytössä, Windows Vista monesti toimisto- tai kotikoneena. Jos sinulla on erityiskysymyksiä, olen Windows 3.0 – ajasta , eli vuodesta 1992 alkaen ollut Windows – ympäristöjen kanssa tekemisissä.

Tottakai olen julkaissut myös vuoden 2016 aikana normaaliin tapaan eri aiheista artikkeleita:

[ess_grid alias=”2016″][/ess_grid]

olkaa hyvä, luettavaksi. Jos herättää kysymyksiä, allekirjoittaneelta saa lisätietoa.

Onko “sukellusvene” tuttu?

periscope-at-hina-isompi

Kevään 2016 asia on ennen muuta sosiaalisen median eri trendit. Valitettavasti olemme saaneet lukea myös esimerkkejä joissa keski-ikäiset miehet ovat saaneet teinejä näyttämään arkoja paikkojaan Periscope – sovelluksella. Onko Periscope siis entisajan Jallu tai Kalle, nykytekniikan keinoin? Raha vaihtaa omistajaa sitten eri tavoin, olkoon tarjonnan ja kysynnän laki mikä tahansa, eikö vaan?

Windows 10 on asiakaskunnassani saanut vahvan jalansijan joten jos sinulla on Windows 10 – kysymyksiä, ota yhteyttä.

Windows_10_Technical_Preview_suomeksi-demo

vanhempien IE – selainten tuen loppuminen 12.1.2016 >

Microsoft siis lopetti Internet Explorerin vanhempien versioiden tuen 12.1.2016 kuten se jo aikaisemmin ilmoitti. Tämä on vaikuttanut moniin käyttäjiin tammi-helmikuun 2016 aikana.

[table id=7 /]

Internet Explorer 8:n, joka on viisi vuotta vanha, tuki loppuu kokonaan Windowsin työasema- ja palvelinversioissa. Tietokoneissa se tarkoittaa samalla IE 8 – selaimen siirtymistä samaan kuin Windows XP jonka tuki loppu huhtikuussa 2014. 12.1.2016 julkaistavan viimeisen IE 8 – päivityksen jälkeen IE 8 – selaimelle ei siis julkaista enää tietoturvapäivityksiä.

Internet Explorer 9 ja 10 tuki jää jäljelle ainoastaan kolmelle vanhemmalle ympäristölle ja vanhempia IE-versioita ei pysty enää asentamaan.

  • IE 9 – tuki => Windows Vista (Service Pack 2 >) ja Windows Server 2008 (Service Pack 2 tai myöhempi). Windows Vistan tuki itsessään loppuu vuonna 2017
  • IE 10 on ainoa tuettu versio Windows Server 2012 – palvelinympäristössä

IE 11 vaaditaan siis päivitysten osalta seuraaville: Windows 7, Windows Server 2008 R2 ja Windows Server 2012 R2. (Windows 8.1:n oletuksena on myös IE 11 asennuksen jälkeen). Näin siis Microsoftin päivityspolku joten Windows 10:n mukana oletuksena tuleva MS Edge – selain saa samalla lisää markkinaosuutta. Samalla Windows 10:n mukana on myös taustalle asentunut IE 11 jonka saa auki Edge – selaimesta mikäli haluttu sivu ei toimi oikein tai kunnolla Edgessä.

Ota yhteyttä muissakin asioissa.

Windows 8.1 sinulla vielä käytössä? Tai alkuperäinen Windows 8?

Mikäli sinulla on Windows 8.1 käytössä, ota yhteyttä niin katsotaan miten päivitys Windows 10 – ympäristöön tehdään.

Windows 8 julkaistiin kolme vuotta sitten ja se on tällä hetkellä käytössä 2-3 prosentissa kaikista Windows-tietokoneista. Windows 8 on ollut vähän samanlainen kuin Windows Vista, käyttäjät jääneet Windows 7 käyttäjiksi ja sieltä hypänneet Windows 8.1 tai viime aikoina erityisesti Windows 10 – käyttäjiksi. Mutta mitä teen jos koneessani on Windows 8 ja sitä ei ole päivitetty Windows 8.1 tai Windows 10 – versioksi?

windows-8-logo

Päivitys kannattaa tehdä, lähes aina “ilmainen” lukuunottamatta aikaa ja vaivaa joka asentamiseen itseltä tai jolta kulta toiselta menee. Hieman ongelmalliseksi Windows 8 päivityksen tekee Windows 8.1-versioon että se pitää tehdä Windows Kaupaun kautta. Mutta tammikuun 12. päivä 2016 Microsoft siis lopettti tietoturvapäivitykset alkuperäiselle Windows 8 – versiolle.

Erilaisia vaihtoehtoja tarjolla

[easy-pricing-table id=”137982″]

Ota rohkeasti yhteyttä!

Kuinka voin selvittää oman ympäristöni tilan?

Yksi hyvä tapa on aloittaa pilvipalveluiden mahdollisuuksien sekä niiden tuomien mahdollisten kustannussäästöjen kartoittamisella. Ota  yhteyttä IT auditoinnin osalta.

Mitä muuta kevään 2016 aikana?

Jatkan erityistoimeksiantoja, mm. Windows 10 migraatiot Windows 7- ja Windows 8.1 – ympäristöistä, Office 365 ja Office 2016 sellaisia yhdessä uusien älypuhelinten osalta joiden kanssa olen viikottain tekemisissä. Edelleen siis sovelletaan sekä uutta että vanhaa, hyvin toimivaa tekniikkaa mahdollisimman käytännöllisesti siis.

Erinomaisen hyvää kevään odotusta ja ota ihmeessä rohkeasti yhteyttä.

Helmikuun 2016 – terveisin Jari

Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833

DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi |

// IT auditointi & erityistoimeksiannot // haastavien IT-ympäristöjen konsultointia // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // tietoliikenne ja Computer Forensics