Hyvä lukijani ja Arvoisa Asiakkaani,

heti alkuun tärkein eli jos on jotain kysymyksiä tai haluat kysyä jotain, niin…

tottakai olen julkaissut myös alkuvuoden 2020 aikana normaaliin tapaan eri aiheista artikkeleita:

Kesä 2024 – asiakasinfo julkaistu
Kesä 2024 – asiakasinfo julkaistu

Arvoisat asiakkaat ja lukijat! Jääkiekon MM-kisojen avausottelu Prahassa lähestyy pe 10.5.2024 ja Leijonat kohtaa isäntäjoukkueen Tsekin. Aasinsiltana siitä vuoden 2023 luetuin digilehteni… Jääkiekkokirja ilmestyy nykyään digitaalisena verkkoversiona. Aikaisemmat vuodet löytyvät www.jaakiekkokirja.fi sivustolta myös. Klikkaa tai kosketa tämän vuoden julkaisua, ja haku toimii julkaisun sisällä myös. Lue tarkemmin lisää kesä 2024…
Lue lisää...

Sähköposti ja www-sivut omalla domainilla – miksi?
a close up of a cell phone with icons on it

Sähköposti omalla domainilla on helppo tapa nostaa yrityksen oma viestintä todella monta pykälää ammattimaisemmaksi. Samalla kun vahvistat brändiäsi, viestit luotettavasta ja turvallisesta toimijasta, joka panostaa siihen, että asiakkaan tiedot ovat turvassa. Voit määrittää yrityksen kotisivujen verkkotunnuksen sähköpostin verkkotunnukseksi, jolloin viestintäsi on helposti tunnistettavaa ja johdonmukaista. Miksi hankkia sähköposti omalla domainilla?…
Lue lisää...

Kevät 2024 – asiakasinfo julkaistu
Kevät 2024 – asiakasinfo julkaistu

Kvartaalitaloutta harjoitettu myös talven 2023 aikana ja toki jatkuu keväällä 2024 => Kevät 2024 – asiakasinfo julkaistu, olkaapa hyvä!

Talvi 2023 – asiakasinfo julkaistu
Talvi 2023 – asiakasinfo julkaistu

Kvartaalitaloutta harjoitettu myös syksyn 2023 aikana ja jatkuu talvella 2023 sekä keväällä 2024 => Talvi 2023 – asiakasinfo julkaistu, olkaapa hyvä!

Syksy 2023 – asiakasinfo julkaistu
Syksy 2023 – asiakasinfo julkaistu

Kvartaalitaloutta harjoitettu myös kesän 2023 aikana ja jatkuu syksyllä 2023 => Syksy 2023 – asiakasinfo julkaistu, olkaapa hyvä!

Kategoriat tiedotus
Google Analytics seuranta ja version vaihto
laptop computer on glass-top table

IT-maailmassa on monia työkaluja tehdä erilaista seurantaa. Niin on myös nettisivujen ja muiden sivustojen käytön ja statistiikan osalta. De facto standardina on Google Analytics – kävijäseuranta WWW-sivustolla. Google on infonnut viimeisen vuoden aikana seurantatavan muutoksesta ja monet vuodet käytössä ollut Google Analytics 4 korvaa Google Universal Analyticsin. Tavalliset Universal Analytics…
Lue lisää...

Jos ko. artikkelit tai sivut herättävät kysymyksiä, allekirjoittaneelta saa lisätietoa.    

Mitä maalis-huhtikuussa 2020?

Korona jättää jälkensä moneen asiaan työpaikoilla, yrityksissä ja erityisesti kuin ihmisten arjessa. Matkustaminen saattaa tämän takia vähentyä pysyvästi ja moni huomaa myös kotioloissa että joku aikuisista on paikalla kissojen ja koirien lisäksi kun lapset tulevat kotiin koronaepidemian laannuttua. Erilaiset videoneuvottelut, Teams – ja Google Hangouts – palaverit, Skype – puhelut ja etäyhteydet ovat nyt viimeistään yleistyneet myös yrityksissä joissa ne on asennettu mutta ei ole aikaisemmin käytetty.

Kenties etätyöstä tulee lopultakin uusi “normaali” jos siitä syntyy eri yrityksissä positiivisia kokemuksia ja käytännössä toimivia malleja. Tuleeko lopultakin myös työstä tulee ajasta ja paikasta riippumatonta? Isompien yritysten toimistojen tyhjentyessä ne puolestaan saattavat jatkossa miettiä pienempiä toimitiloja. Aamuisin vain nopeimmat 15 pääsevät toimistolle, loput 15 ovat ajasta ja paikasta riippumattomasti jossain muualla kun on vain 10 autopaikkaa vuokrattuna yritykselle.

Toivon mukaan myös yrittäjien ja yrittämisen arvostus nousee. Ihmiset tajuavat että pienemmän paikkakunnan kivijalkakauppa ei ole itsestäänselvyys. Ilman asiakkaita se(kin) kaatuu. Zalando ja Amazon ovat eri asia kuin paikallinen suutari, huoltamo tai korjaamoliike joka tulee myös käytetyn tavaran osalta auttamaan.  Ja tietotekniikassa toivottavasti alettaisiin myös käyttämään paikallisia toimijoita, se näin IT-alan ihmisenä lähellä sydäntä. Tottakai voi soittaa HelpDeskiin mutta jos se ulkoistettu ja Intiasta, Prahasta, Porvoosta tai Tampereelta saat tikettinumeron mutta itse laitteiden ja ohjelmistojen korjausta pitäisi tehdä Etelä-Karjalassa, Lappeenrannassa tai Ylämaalla niin se ei auta ellei oikeasti auttavia käsiä ole lähistöllä.

Kuten aina niin myös  kriisien osalta osa yrityksistä kääntää epätavalliset tilanteet hyödykseen. Kriiseissä on aina häviäjiä ja selviytyjiä, kuten kulttuurissa ja urheilussa. IT – ammattilaisen näkökulmasta toivon myös että perinteisen median (Sanomalehdet, Yleisradio, isot radiokanavat, TV1, TV2 ja MTV3 ja vastaavat) rooli korostuu kun erityisesti sosiaalisen median puolella on pilvin pimein väärää tietoa ja huhuja. Tässä tilanteessa on nyt erilaiset Reality – sarjat auta joissa kännätään ja eletään kuin viimeistä päivää bailaten illat ja yöt.  Nyt viimeistään on tekojen ja vastuullisuuden aika, myös tietotekniikan osalta, eikö vaan?

Mitä kesällä 2020? Ainakin ohutta yläpilveä (cloud)…

Mitä on vuoden 2020 asioina IT-alalla? Ohjelmistojen ostaminen pilvestä ja lisensiointitapojen muutos on se megatrendi johon kaikki ICT-alan yritykset panostavat seuraavan 6-12 kk aikana.

Tästä jatketaan kohti seuraava kvartaalia eli 25 vuotta – lämpötila nousee, konesalit häviävät ja palvelut tulevat kuu- tai Mars – palvelusta?

Yhdistykset ja seurat ja miten niiden kanssa menettelen?

Olen kirjoittanut niistä erillisen artikkelin ja se löytyy aikaisemmasta asiakasinfostani.

Migraatiot

Teen edelleen “heittovaihtoja”, operaattorilta toiselle, puhelimesta/tabletista toiseen merkkiin/käyttöjärjestelmään ja datan siirtoja taustajärjestelmistä toiseen ja vastaavia toimeksiantoja. Lisäksi normaaleja ja tuttuja hengenpelastusta tietojen osalta,  IT-ympäristöjen päivityksiä tai autan organisaatioissa järjestelmien osalta.

Summa summarum: Windows – ympäristöt, pilvipalvelut ja uusin teknologia (kannettavat, tabletit, puhelimet), siinä pääkohtia edelleen myös loppuvuodelle 2020.

 

Windows – työelämän pituinen suhde joka jatkuu edelleen joka kvartaali vahvasti

Mac on Mac mutta 90 % asiakkaistani käyttää Windows-ympäristöjä, myös Macillä. Lisäksi Safari – selain ei vaan toimi kunnolla monissa nettipohjaisissa sovelluksissa joten Chrome ja Firefox ja etätyöpöytäyhteydet Windows-palvelimiin se millä Mac-käyttäjät kiertävät ko. ongelmia. Suhteeni Windowsiin jatkuu edelleen seuraavan kvartaalin (25 vuotta), siis vuoteen 2042 asti, rakkaudesta lajiin!

Erilaisia vaihtoehtoja edelleen tarjolla

Erinomaisen hyvää kesän odotusta ja ota ihmeessä rohkeasti yhteyttä. Katsotaan yhdessä ja yhteistyössä Sinun ympäristöäsi.

Maaliskuussa 2020 Jari, #24 – aina ja ikuisesti

= = = =

Jari Harju | +358 40 566 8833 | Lappeenranta | https://www.doaudit.fi | Twitter@DoAudit |

// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT konsultointi  


Jari on erikoistunut uusimpien teknologioiden soveltamiseen käytännössä, kohderyhmänä pienet ja keskisuuret yritykset Etelä-Karjalassa. Hän tekee samalla riippumatonta ja puolueetonta IT auditointia, erityistoimeksiantoja ja konsultointia erityisesti Microsoft – ympäristöissä. Microsoft Office 365 – ympäristön osalta DoAudit Oy oli pilottina lokakuusta 2010 alkaen kun se tuli maailmanlaajuiseen käyttöön heinäkuussa 2011.