Hyvä Lukijani ja Asiakkaani,

heti alkuun tärkein eli jos on jotain kysymyksiä tai haluat kysyä jotain, niin…

tai

Windows – työelämän pituinen suhde joka jatkuu edelleen joka kvartaali vahvasti

Mac on Mac mutta 90 % asiakkaistani käyttää Windows-ympäristöjä, myös Macillä. Lisäksi Safari – selain ei vaan toimi kunnolla monissa nettipohjaisissa sovelluksissa joten Chrome ja Firefox ja etätyöpöytäyhteydet Windows-palvelimiin se millä Mac-käyttäjät kiertävät ko. ongelmia. Suhteeni Windowsiin jatkuu edelleen seuraavan kvartaalin (25 vuotta), siis vuoteen 2042 asti, rakkaudesta lajiin!

Kevään 2019 aikana on ollut ET – erityistoimeksiantoja pääosin kaikki toimeksiannot. Microsoft Office 365 migraatiot, WordPress – konsultointi ja tietoliikenneasiat edelleen pääalueina.  Ja tietenkin olen julkaissut ajankohtaisista aiheista artikkeleita.

Miten ne digilehdet?

Edelleen teen näitä sopivan hetken tullen, esimerkiksi:

 

Jos asia ajankohtainen, ota yhteyttä ja tehdään sinunkin julkaisuistasi kunnollinen digilehti, ei mitään mainoksilla varustettua Issuu.com tai vastaavan tyylistä lehteä siis.

WordPress auditoinnit ja konsultointi

Ota rohkeasti yhteyttä, katsotaan WWW-sivustosi tilanne ja miten, miksi ja mitä kaikkea WordPress – ympäristöösi on asennettu. WordPress – pintaa todella syvemmältä konsultointia siis.

Mitä siis vuonna 2019?

Yhdistykset ja seurat ja miten niiden kanssa menettelen?

Minulta kysellään tasaisesti eri yhdistysten ja seurojen kyselyjä joita saan ja joista kysellään. Käyn normaalisti läpi ainakin alla olevat kohdat.

Mikäli yhdistyksen tai seuran toiminnan perustana olevat nettisivut ovat kaudelta kivi, paperi ja sakset ja niitä ei päivitetä, ollaan lähtökohtaisesti ongelmatilanteessa. Tai niiden osalta ei ole mietitty eri funktioita (toiminnat, yhdistyksen jaostot, johtokunta, eri osien vastuuhenkilöt ja päivitysvastuut yms.) jolloin pitäisi ensin käydä läpi perusprosessit kuten kuinka liityn yhdistykseen, miten tiedotetaan asiat ja kuinka jäsenistöä sitoutetaan. Lisäksi jäsenrekisterin osalta on oikeastaan turha puhua EU-lainsäädännön aiheuttamista muutoksista jos se on yhdessä Excel-taulukossa ja kirjanpito hoidetaan manuaalisesti kantamalla kuitit tilitoimistoon. Nämä selviävät useimmiten ensimmäisellä keskustelulla ja mikäli emme pääse yksimielisyyteen, asia on selvä ja joko etenemme tai sitten emme.

Eli myös asiakasprojekteissa MIETITÄÄN ENSIN vaihtoehdot ja prosessit, sitten vasta hutkitaan ja tutkitaan suurempia tietojärjestelmämuutoksia, eikö vaan?

Teen edelleen “heittovaihtoja”, operaattorilta toiselle, puhelimesta/tabletista toiseen merkkiin/käyttöjärjestelmään ja datan siirtoja taustajärjestelmistä toiseen ja vastaavia toimeksiantoja. Lisäksi normaaleja ja tuttuja hengenpelastusta tietojen osalta,  IT-ympäristöjen päivityksiä tai autan organisaatioissa järjestelmien osalta.

Summa summarum: Windows – ympäristöt, pilvipalvelut ja uusin teknologia (kannettavat, tabletit, puhelimet), siinä pääkohtia edelleen myös koko vuoden 2019 osalle.

Erilaisia vaihtoehtoja edelleen tarjolla

Erinomaisen hyvää kesää ja ota ihmeessä rohkeasti yhteyttä. Katsotaan yhdessä ja yhteistyössä Sinun ympäristöäsi.

Huhtikuussa 2019, 27:n vuoden ATK-kokemuksella Jari


Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi |
// IT auditointi & erityistoimeksiannot // haastavien IT-ympäristöjen konsultointia // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // tietoliikenne ja Computer Forensics