Hyvä Lukijani ja Asiakkaani,

tämän hetken kiinnostavimmat IT-alan trendit ovat Internet of Things (IoT) eli esineiden Internet, pilvipalvelut ylipäänsä ja VR – Virtual Reality sekä AI – Artificial Intelligence. Ja muutoksen vauhti kiihtyy edelleen ja edelleen. Kuitenkin itse teen eniten edelleen “heittovaihtoja”, operaattorilta toiselle, puhelimesta/tabletista toiseen merkkiin/käyttöjärjestelmään ja datan siirtoja taustajärjestelmistä toiseen ja vastaavia toimeksiantoja. Lisäksi teen tarpeen vaatiessa hengenpelastusta tietojen osalta,  IT-ympäristöjen päivityksiä tai autan organisaatioissa järjestelmien osalta.

Windows 10:n iso päivitys 18.4.2018 tulossa

Monen kannattaa ottaa huomioon erityisesti  18.4.2018 Windows 10:n tuleva suuri päivitys. Oletko jo päivittänyt vuosi keväällä 2017 ilmestyneen edellisen Windows 10 version?

[poll id=”2″]

Microsoft Office 2019 ilmestyy kesällä

kuten kaikki nykyiset asiakkaani ovat huomanneet ja tiedostaneet, olen tehnyt oletuksena ainoastaan ja vain Windows 10 – ympäristöjä ja niihin osana toteutuksia käytännössä aina MS Office 2016 – ympäristö samalla kun päivitykset ovat tehty.

Kesällä 2018 on tulossa uusin Microsoftin toimistopaketti, versionumeroltaan MS Office 2019:

Mitä otettava Office 2019:n osalta huomioon?

Microsoft vahvisti helmikuun 2018 alussa: Kesän jälkeen markkinoille tuleva MS Office 2019 toimii ainoastaan ja vain Windows 10 – käyttöjärjestelmässä.  Tämä siis tapauksissa jos organisaatiosi ei käytä Microsoft Office 365 – pilvipalvelua josta ne lataantuvat käyttäjätunnusten perusteella maksimissaan viidelle (5) päätelaitteelle, eri kielillä oikolukuineen.

Windows 7 ja Windows 8.1 – koneisiin et saa hankittua erillistä MS Office 2019 – toimistopakettia, piste. Windows 7 on 12 vuotta sitten julkaistu ja virallinen tuki päättyi tammikuussa 2017. Joten aika on sanoa sille myös hyvästit kuten Windows XP-koneillekin. Erikoistarkoituksessa niitä on edelleen käytössä yllättävän paljon, edelleen, vuonna 2018.

Mitä Office 2019 sisältää?

Toimistopaketissa on edelleen tutut ja turvalliset Word, Excel, PowerPoint ja ehkäpä kaikkein tärkein eli Outlook. Tottakai ne tukevat suoraan Exchange, SharePoint ja Skype for Business integrointeja. Esiversioita tulee varmaan ladattavaksi viimeistään koulujen loppumisaikaan.

Entäpä Mac-käyttäjät ja uusi MS Office?

Microsoft noudattaa edelleen erillistä julkaisuaikataulua Office for Mac – ohjelmastaan joten sen osalta vastaavan tyylistä ilmoitusta ei julkaistu.

Mitä siis vuonna 2018?

Summa summarum: Windows – ympäristöt, pilvipalvelut ja uusin teknologia (kannettavat, tabletit, puhelimet), siinä pääkohtia edelleen myös vuoden 2017 osalle. Kaikki nämä keksittiin jo 1990-luvulla, graafisuus ja siihen liittyvät päätelaitteet, puhelimet, tabletit, ovat tottakai helpottaneet käyttöä mutta edelleen alan todellisen ammattilaisen pitää ymmärtää TCP/IP-verkkojen IP-osoitteet ja kuinka paikkakunta A (tai laite A)  kytketään paikkakuntaan B (laitteeseen B) , eikö vaan?

http => https: Kuinka se tehdään?

olethan tietoinen että maailman yleisin selain eli Google Chrome alkaa varoittamaan tästä Chrome 68 – versiosta alkaen? Nyt on uusin Chromen versio 65 joten ajankohtainen viimeistään juhannuksen aikaan kesällä 2018 tämä asia.

Kysy lisää, esimerkkinä. Kertoilen lisää ja mitä WordPress – ympäristössä tarvitaan.

SSL (Secure Sockets Layer) salausta käytetään silloin kun halutaan varmistaa selaimen ja WWW-palvelimen välinen liikenne. Yhteys palvelimelle salataan sekä samalla varmistetaan palvelimen olevan juuri kyseisen yrityksen palvelin. Nettiosoitteessa sen huomaa siis S-kirjaimesta http > https.

Entä kesällä 2018?

Kesän 2018 aiheina mm. Microsoft Office 2019, http > https caset, tekninen WordPress konsultointi ja auditointi, digilehdet, Windows 10, Windows 10 & vielä kerran Windows 10 sekä Microsoft Office 365 ja jopa Windows XP.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Pääsiäis- ja tulevin kesäterveisin Jari

= = = =

Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833

DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi | Twitter@DoAudit |

// IT auditointi & erityistoimeksiannot // haastavien IT-ympäristöjen konsultointia // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // tietoliikenne ja Computer Forensics

PS: Windows – työelämän pituinen suhde joka jatkuu edelleen, eläkeikään ja/tai hautaan asti