Tervehdys Arvoisa Lukijani,

kesän 2014 asia on ennen muuta Windows 8.1, erilaiset pilvipalvelut ja Windows XP tuen loppuminen. Windows XP ei todellakaan lopeta toimintaansa huhtikuussa mutta totta kai se on otollinen kohde kaikille öhkömönkiäisille jos siihen ei tule enää Microsoftin toimesta maailmanlaajuisia tietoturvapäivityksiä. Onhan meillä edelleen käytössä järjestelmiä joissa on Windows 98 tai Windows 2000 Workstation, jopa MS DOS-ohjelmia käytetään edelleen.

Kuinka voin selvittää oman ympäristöni tilan?

Yksi hyvä tapa on aloittaa pilvipalveluiden mahdollisuuksien sekä niiden tuomien mahdollisten kustannussäästöjen kartoittamisella. Ota  yhteyttä IT auditoinnin osalta.

Oletko tehnyt Windows 8.1 Update 1:n?

Jos sinulla on Windows 8.1 käytössä, niin sekä sen että Windows 8:n mukana tulee Aloitusnäyttöön ns. liikkuvat tiilet ominaisuus. Ja jos sinulla on Windows 8 käytössä niin 1. vuoden aikana Windows-kaupan kautta voit päivittää sen Windows 8.1 versioon. Huhtikuussa ilmestyi Windows 8.1 Update 1 joten siihen kannattaa asti kannattaa päivittää kaikki Windows 8 – koneet. Mistä tiedän onko minulla jo Windows 8.1:n uusin versio käytössäni?

Helpoiten sen huomaan onko Sammuta ja Etsi toiminto ilmestynyt eri paikkaan kuin missä ne olivat Windows 8:n julkaisussa:

Windows 8.1 update 1 sammutus ja haku

Oikeassa yläkulmassa on Sammuta ja Etsi nappulat, se nopein ja helpoin tapa katsoa, eikö vaan?

Päivitä ja ota ihmeessä käyttöön uusin Windows 8.1 versio siis!

Kosketusnäyttöominaisuudet kehittyvät edelleen

Apple iPadille löytyy nyt myös Office for iPad. Se mikä kannattaa ottaa huomioon että käyttääksesi siitä lisäominaisuuksia (kuten tallennus) tarvitset Microsoft Office 365 – pilvipalvelun eri versioista sopivan tilauksen.

office-for-ipad

Eri vaihtoehdot kannattaa samalla käydä samalla läpi koska eri tilaustavoilla osa palveluista on ilmaisia, osa tulee vain Office 365 – tilausvaihtoehtojen kautta:

office-for-ipad-eri-versiot-ominaisuudet
lähde: Microsoftin nettisivut 28.3.2014

Kysy lisää ja ota rohkeasti yhteyttä eri vaihtoehdoista! Käydään samalla koko IT-ympäristösi läpi. Ja heti julkaisuaamuna 28.3.2014 ilmaiset Word-, Excel- ja Powerpoint iPad-versiot olivat Applen kaupassa hyvin suosittuja, eikö vaan?

office-for-ipad-tilaus_appstoress_pe_aamuna_2014-03-28

Parhaan hyödyn saat siis liittämällä ko. palvelun osaksi Microsoft Office 365 – pilvipalvelua (= Sonera Toimisto 365 ja Elisa Toimisto 365 jotka sama palvelu eri nimillä ja konseptilla).

Mitä muuta kesän 2014 aikana?

Jatkan erityistoimeksiantoja, mm. Windows 8.1, Office 365 ja Office 2013 sellaisia yhdessä uusien älypuhelinten osalta joiden kanssa olen viikottain tekemisissä. Edelleen siis sovelletaan sekä uutta että vanhaa, hyvin toimivaa tekniikkaa mahdollisimman käytännöllisesti siis.

Kotikäyttäjät eivät ole asiakkaitani mutta esim. kiintolevyn rikkoutumiskysymykset, ohjelmistojen päivitykset, lisenssit, onko paras puhelin Samsung, Nokia vai Apple?, kannattaako hankkia Mac vai Windows?, voinko asentaa Officen version kuinka moneen koneeseen?, miten siirrän ohjelman toiseen laitteeseen yms. kysymykset joihin tottakai vastailen.

Responsiivisuus yhtenä megatrendinä nettisivuilla

Kokeile näkyykö ko. laitteen sivuilla esim. tämä https://www.doaudit.fi/ kunnolla. Sivu noudattaa HTML5 – standardia ja viimeisiä mobiiliasioita mm. skaalautuvuuden osalta. Jos se ei näy, katso toista laitetta, eikö vaan?

Niiden pitäisi näkyä tämän tyylisesti:

DoAudit_mobile_responsive_design_konsepti

Ota ihmeessä rohkeasti yhteyttä.

Huhtikuu 2014 terveisin Jari

Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833

DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi |

// IT auditointi & erityistoimeksiannot // haastavien IT-ympäristöjen konsultointia // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // tietoliikenne ja Computer Forensics

 

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_images_carousel images=”137359,137333,136948,136915,136772″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” mode=”horizontal” speed=”3000″ slides_per_view=”1″ autoplay=”yes” wrap=”yes” title=”Windows 8.1 n nykypäivää, eikö vaan?” img_size=”800×600″][/vc_column][/vc_row]