Päivitykset, jatkokehitys ja ylläpito – MUST asioita

Eri ohjelmat toimii… jos muistat myös päivitykset, jatkokehityksen ja ylläpidon

Mitään yrityksen ohjelmistoa ja/tai vaikkapa WWW-sivustoa niin kuin ei mitään muutakaan selainpohjaista sivustoa kannata jättää tuuliajolle. Kun esimerkiksi yrityksen WWW-sivusto on kerran tehty, sen jälkeen alkaa sisällön aktiivinen sisällön päivitys, jatkokehitys itse tai yhdessä toimittajan kanssa. Lisäksi myös koko ympäristön tietoturvapäivitykset on tehtävä säännöllisesti. Ulospäin yrityksen WWW-sivut ovat se luonnollinen näkymä sosiaalisen median kanavien lisäksi joten verkkopalvelun uudistamisprojektissa kannattaa uhrata brändiasioiden ohella pari ajatusta kuinka palvelua jatkokehitetään ja ylläpidetään ja millä lihaksilla, omilla, vierailla (toimittaja) vai jääkö se oman onnen nojaan. Jos vastaavasti käytät eri pilvipalveluita niin toimittajan suunnalta tapahtuvat aktiiviset tietoturva- ja muut päivitykset antavat myös sinulle asiakkaana turvaa ja mielenrauhaa.
Hyvä ratkaisu voi olla yhteistyötaho joka pystyy tarjoamaan nämä kaikki osana omaa verkostoaan ja joka pystyy toiminnassaan hyödyntämään skaalaetua ja kollektiivista tietoa kustannustehokkaasti. Tällöin saat aktiivisen huolenpidon lisäksi myös passiivista huolenpitoa.
Oman IT-ympäristön toimivuus siis turvataan, kun joku todella jatkokehittää, ylläpitää ja valvoo sitä.  Esimerkiksi kaikkein yleisimmän julkaisujärjelmän, WordPressin,  olisi myös hyvä pyöriä niihin erikoistuneessa hostingpalvelussa. Teknisillä ratkaisuilla päästään myös tilanteeseen jolloin on aivan sama onko sivustollasi 1, 100, 1000, 100 000 vai 1 000 000 kävijää päivässä. Jos WordPress-sivusti tökkii kävijämäärien kasvaessa, syy löytyy todennäköisesti huonosta optimoinnista tai ettei sitä ole optimoitu ollenkaan. Sama pätee myös sähköpostin, kirjanpidon ja muiden operatiivisten järjestelmien osalta.

Muista myös laitteet – töissä ja kotona

Omien IT-järjestelmien säännöllinen huolto on osa järjestelmien taustapäivityksiä ja monesti ajatellaan että siellä ne vaan pyörivät itsekseen. Tämä pätee myös Windows- ja Mac-koneisiin, tablet- laitteisiin kuin puhelimiin. Ja varmuuskopiointi – aina ja ikuisesti – on asia mitä pitää tehdä säännöllisesti. Valitettavasti tämä on se mihin usein viitataan:

Sama kuin hiuspehko päässä tai auto toimii aina, eihän niille tarvitse mitään tehdä… ja ne pitäisi saada koko vuoden ilmaiseksi, yhdellä laskulla.

Ota yhteyttä niin katsotaan sinulle sopiva prosessi ja käytäntö. Ilmaista lounasta ei ole, ei myöskään tässä tarjouksessa.
Järjestelmien päivitysterveisin Jari