Kaikilla päätelaitteilla toimiva digilehti
Uusintana ja päivitettynä versiona yksi vuoden 2017 luetuimmista jutuista.
Tässä esitys yhdestä asiakastilaisuudesta – klikkaa/tökkää ja katso. Ota yhteyttä jos tarvetta. Kerron mielelläni lisää aiheesta ja kuinka toteutettu asiakasympäristöissä.
Tervehdys!
Kunnollisissa digijulkaisuissa otetaan suoraan huomioon myös mobiililaitteet, älypuhelimet ja tabletit. Kokeile suoraan älypuhelimellasi, tabletilla tai oikeastaan millä tahansa päätelaitteella myös alla olevia linkkejä.
Ja julkaisu laitetaan aina sinun www-sivustojen alle, ei mihinkään ulkopuoliseen palveluun. Samalla voidaan laittaa seuranta päälle lukukertojen osalta niin halutessasi.
Minun mielestäni oikeassa digilehdessä:
- ei ole mainoksia jotka hyppivät kesken lukemisen vasemmalta, oikealta ja joskus keskelle näyttöä tarjoten mainoksia jotka ei mitenkään liity omaan julkaisuusi
- niissä on sisäänrakennettu haku-toiminto
- ne skaalautuvat eri kokoisille näytöille, pystyyn ja/tai vaakaan
- ne ottavat huomioon tuleeko käyttäjä lukemaan julkaisua puhelimella, tabletilla vai tietokoneella
- niiden lukukertoja voidaan seurata (kävijämäärät, lukukertojen määrä, millaisilla laitteilla luettu jne)
- ottavat huomioon käytetyn päätelaitteen kielen jos tarvetta. Eli jos julkaisu on suomeksi, oletuksena painonapit, navigointi näytetään suomeksi ja jos julkaisu esim. venäjäksi, samat painonapit, navigointi, haku yms. näytetään kyrillisinä kirjaimina
- ovat osana yrityksen/yhdistyksen WWW-sivuja, mieluiten organisaation/järjestön omalla värimaailmalla (graafisen ohjeen mukaisesti)
Miltä kunnolliset digilehdet näyttävät?
Mikään ei estä hyödyntämästä valokuvia, taustamusiikkia ja muita ominaisuuksia. Tietokoneella voi kuulua taustalla äänet (voluumit kaakkoon) tässä esimerkissä.
Ota edelleen yhteyttä jos asia ajankohtainen, tehdään sinunkin julkaisuistasi digiversio.
terveisin Jari, #24