Windows 8.1. virallinen tuki päättyi 9.1.2018

Hyvä lukijani,

Windows 8 ja siihen tullut päivitys 8.1. Monilla huonoja kokemuksia ko. käyttöjärjestelmästä mutta se tuli kannettavien mukana vakiona ja edelleen käytössä. Ota huomioon että  Windows 8.1:n yleinen tukiaika päättyi 9.1.2018. Käyttöjärjestelmälle on luvassa vielä jatkettua tukea tammikuun 10. päivään vuoteen 2023 saakka. Käytännössä jatkettu tuki tarkoittaa pelkkiä tietoturvakorjauksia. Tilanne on vastaava kuin Windows 7:n käyttäjillä.
Nyt Windows 8.1 on siirtynyt jatketun tuen piiriin. Uusia ominaisuuksia sille ei kuitenkaan ole enää luvassa. Mikäli jokin sattuisi rikkomaan käyttöjärjestelmän, ei Microsoft olisi enää velvollinen korjaamaan sitä. Microsoft julkaisi Windows 8.1:n paikkailemaan kritiikkiä aiheuttaneen Windows 8:n kanssa tehtyjä virheitä. Perinteinen käynnistysvalikko oli vaihtunut Windows 8:ssa koko ruudun kattavaan Aloitusnäkymään. Vaihteleminen kahden “ympäristön”, työpöydän ja Aloitusnäkymän, välillä oli liikaa joillekin käyttäjille.
Microsoft tarttui Windows 8.1:n myötä kahden erilaisen käyttöliittymän aiheuttamaan sekavuuteen tarjoamalla mahdollisuutta käyttää samaa taustakuvaa sekä työpöydällä että Aloitusnäkymässä.

Windows 8.1 > Windows 10 päivitys?

Oletko huomannut että Microsoft itse asiassa  on jatkanut Windows 10:n päivitystarjousta avustavia teknologioita käyttäville käyttäjille. Ilmaisen päivityksen takaraja on 16.1.2018. Windows 10:n pitäisi edelleen aktivoitua puhtaan asennuksen jälkeen myös Windows 7:n ja 8.1:n lisenssiavaimella.
Ja Windows 10:n päivitystyökalun saat ladattua tästä linkistä.
Ota yhteyttä Windows-asioissa, rohkeasti.
= = = =
Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi | Twitter@DoAudit |
// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT auditointi // WordPress