Windows 10 Fall Creators Update -päivitys saataville 17. 10.2017

Hyvä asiakkaani ja lukijani

Microsoft julkistaa kahdesti vuodessa ison päivityksen Windows 10 – käyttäjärjestelmästään. 1.9. Berliinin IFA-messuilla infottiin että Windows 10 Fall Creators Update -päivitys julkaistaan maailmanlaajuisesti 17. 10.2017.

Mitä uutta tulossa? (poimittu englanninkielisestä esityksestä Berliinistä)

Valokuvat ja videot

Fall Creators Update -päivityksen kuvasovellus antaa käyttäjille mahdollisuuden kertoa tarinoita kuvien, videoiden, 3D-efektien ja piirustusten avulla.
Helppokäyttötoiminnot
Esteettömyys on monessa asiassa tärkeä.  Uuden päivityksen myötä Windows on helpommin myös ALS-tautia sairastavien käytettävissä. ALS-tauti on etenevä motoneuronitauti, joka vaikuttaa aivojen mahdollisuuteen kontrolloida lihaksia. Uuden Eye Control -ominaisuuden silmäseurantatekniikka mahdollistaa kirjoittamisen ja hiiren käytön silmien liikkeen avulla. 
Windows Inking

Windows Inking antaa nyt käyttäjille mahdollisuuden piirtää suoraan PDF-dokumentteihin. Windowsin Find My Pen – toiminto auttaa käyttäjää löytämään kynänsä (jos hukkasit sen!).
Tietoturva
Päivitys tuo myös parannuksia Windows 10:n tietoturvaan. Windows Defender on älykkäämpi ja antaa entistä paremman suojan kiristys- ja haittaohjelmia vastaan.
OneDrive Files On-Demand

OneDrive Files on Demand – toiminnon ansiosta kaikkia pilveen tallennettujen tiedostoja voi käyttää kuten omalle koneelle tallennettuja tiedostoja, ilman että ne kuluttavat paikallista tallennustilaa.
Pelaaminen

Ko. päivitys tarjoaa parannuksia pelitila – toimintoon, jonka ansiosta pelit saavat tietokoneesta irti täydet prosessointitehot.
Windows Mixed Reality

Lokakuun päivitys tuo käyttäjille Windows Mixed Realityn, joka yhdistää fyysisen ja digitaalisen maailman.

Mitä tarkoittaa sinulle?

Käytä Windows 10 – konettasi kuten aikaisemmin mutta valmistaudu 18.10.2017 aamupäivällä siihen että käsin tehty päivitys voi tukkia hieman verkkosi tietoliikennettä (Tarkista Windows – päivitykset valinta). Mutta jos olet ajanut tai Windows 10 siis ajanut normaalit Windowsupdate – päivitykset, homma jatkuu kuten aikaisemminkin. Oletuksena Windows 10:ssä aktiivinen aika on klo 8 – 17 välisenä aikana ja lisäksi samassa verkossa oleville koneille ladataan ko. päivityksiä taustalle. Nämä ovat useimmilla oletusasetuksissa, ja toiminut viimeisen vuoden aikana erinomaisesti eri ympäristöissä.


Jos operaattorisi kertoo että yrityksesi verkko on “tukossa” Windows 10 – päivitysten tai muiden päivitysten osalta > ota yhteyttä. Silloin ennemminkin operaattorisi verkossa on  vikaa, kenties osaamattomuus paistaa läpi tai ko. selostus on tehty siksi että ei vaivauduta auttamaan asiaa ongelmatilanteissa. Samalla voimme katsoa läpi muutkin ATK-asiasi.
terveisin Jari
= = = =
Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | http://www.doaudit.fi | Twitter@DoAudit |
// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT auditointi