WordPress 4.8 lopettaa tuen Internet Explorer 8, 9 ja 10 – versioille

Hyvä lukijani ja arvoisa asiakkaani!

Microsoft lopetti tuen IE 8, IE 9 ja IE 10 – versioille jo tammikuussa 2016 siten että ne eivät enää saa Windowsin tietoturvapäivityksiä. Edelleen niitä käytetään erityisesti “vanhoillisissa” organisaatioissa ja yrityksissä missä käyttöjärjestelmien ja Microsoft Office – toimistopakettien versiot laahaavat vuosia perässä nykyaikaa.
WordPress – julkaisujärjestelmä on yleistynyt koko ajan ja itse valitsin sen vuonna 2009, siis kahdeksan vuotta sitten, DoAuditin nettisivujen julkaisujärjestelmäksi. WordPress on kehittynyt vuosien saatossa ja muutaman vuoden benchmarking on aina antanut tulokseksi: Jatkan WordPressin käyttöä, semminkin kun nykyään yli neljännes (27 % maaliskuussa 2017) maapallon WWW-sivustoista on saman ympäristön käyttäjiä.
Globalstatin tilastojen mukaan WordPress.org sivuilla kävijöistä Internet Explorer – käyttäjiä on %-osuuksien mukaan seuraavasti:

 • Internet Explorer 8: 0.41%
 • Internet Explorer 9: 0.26%
 • Internet Explorer 10: 0.26%
 • Internet Explorer 11: 3.79%

 
WordPress ei lopeta siis toimintaansa noilla selaimilla mutta kun seuraava WordPressin versio, numeroltaan 4.8 (uusin on tällä hetkellä 4.7.4) ilmestyy niin erityisesti ylläpitopuoli, uusien sivujen ja uusien artikkelien kirjoitus ei välttämättä enää toimi kunnolla.
Sama tilanne ja ongelma tulee PHP – ympäristöstä jota käytetään MySQL-tietokannan ohella WordPress – asennuksissa. Siellä kaikki PHP 5.2 – versiota aikaisemmat ympäristöt ovat ongelmallisia koska PHP 5.2 on kuusi vuotta vanha tapa tehdä WWW- ja muita sivustoja
Jos sivulla on tarvetta tarkistaa oma ympäristösi, ota rohkeasti yhteyttä!
Asiakkaiden pyynnöstä olen tehnyt  tarkistuksia ja IT-auditointeja myös WordPress – ympäristöön mutta nyt teen niitä myös konsultoimalla.

Mitä ja millaisia WordPress auditointeja ja konsultointeja teen?

 • nykyiset WWW-sivut ovat aikansa eläneitä, onko WordPress kuinka yleinen ja miten sen ylläpito ja päivitettävyys?
 • WordPress on käytössä mutta asennuksen jälkeen ne ovat jääneet siihen. Kuinka ja miten päivitetään ottaen samalla huomioon eri asiat, palvelun levytila, lisäosien (plug-ins) ja ohjelman päivitys yms
 • sivujen kävijämäärät kasvaneet radikaalisti, onko vika toimittajan palvelimella, onko WordPress asennettu oikein tai miten sen nopeutta saa lisättyä?
 • miten pääsen siirtämään ympäristöni palveluntarjoajalta toiselle? Ei voi olla nykypäivää että WordPressin sisältö pitäisi tehdä kokonaan uudestaan jos se siirretään toiselle palveluntarjoajalle jolla myös WordPress käytössä, eikö vaan?
 • WordPress tökkii ja sivut eivät osaa ottaa huomioon mitenkään puhelimia tai tablet-laitteita. Mitä vaihtoehtoja on tarjolla?
 • mitä eroa on Drupalilla, Joomlalla ja WordPressillä ja mihin käyttöön ne suunnattu ja kenelle?
 • WordPress – mihin se soveltuu ja mitä mahdollisuuksia on vuonna 2015 tarjolla – koulutukset ja konsultointi
 • Onnistuuko WordPressin hallintaan suoraan mukaan Twitter, Instragram, Facebook, Google + ja muut saman käyttäjätunnuksen taakse että ei tarvitse erikseen julkaista artikkelia eri some-medioihin?
 • onko kenelläkään käytössä WordPress yhdistettynä muihin järjestelmiin?

 
Katsomme läpi mm. yllä olevia kohtia tai sitten tarkemmin koko ympäristöäsi.
terveisin Jari